kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Engin Yiğitgil

'Festivalimiz bu sene çok renkli ve prestijli'

Dün başlayan 44. Antalya Film Festivali'nin başkanı Engin Yiğitgil: Bu yıl festivalde birçok ilk yaşanacak. Prestijimiz iyice artacak!..
44. Antalya Film Festivali dün başladı. TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Adiovisuel Kültür Vakfı) ile AKSAV'ın (Antalya Kültür Sanat Vakfı) işbirliğinde gerçekleşen festival, 28 Ekim'e kadar sürecek. Festival kapsamında bu yıl 3 yaşına basan Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin yanı sıra, özel gösterimler, yan etkinlikler ve çeşitli partiler de düzenlenecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden iddialı filmler seyirciyle buluşacak.

HALKA AÇILDIK
Uzun yıllardır TÜRSAK'ın, son 3 yıldır ise Antalya Film Festivali'nin başkanlığını üstlenen Engin Yiğitgil, bu yılki festivalin her zamankilerden farklı olduğunu söylüyor. Bu yıl Antalya halkını festivale dahil edebilmek için şehrin en işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanı'nda bir bilet satış ofisi açtıklarını belirten Yiğitgil şöyle konuşuyor: "Bu yıl şehrin içindeki tanıtıma daha çok önem verdik. İlk kez şehrin önemli yerlerindeki binalara festivalin ve konuklarımızın resimlerini astık. Bilet fiyatlarımız da indirimli. Gündüz seanslarında bilet fiyatları 3 YTL. Bu indirimin sebebi seyirci sayısını arttırmak. 2 yıldır seyirci sayısından memnunuz ama festivalimizin bir film izleme festivali olması için salonların daha da dolmasını, filmlerin daha da ilgi görmesini istiyoruz." Bu yılki en önemli gelişmelerden birinin de, gösterilecek yabancı filmlerden yaklaşık 90 tanesinin Türkiye'de ilk kez seyirciyle buluşacak olması olduğuna dikkat çeken Yiğitgil, sözlerini şöyle sürdürüyor:

ÖNÜMÜZ ÇOK AÇIK!
"Son yıllarda kendi içimizde çok büyük bir devrim yaptık. Bu yıl festivalde dünyadaki ilk gösterimlerini Antalya'da yapacak filmler bile var. Çok hızlı bir ilerleme gösteriyoruz. Henüz ulaşmamış olsak da başarıya doğru gidiyoruz. Gittiğimiz yol iyi bir yol. Önümüz çok açık. Bu yıl ödül alacak filmlerle birlikte yönetmenleri ve oyuncuları da buradalar. Gelenler arasında Hollywood, Asya ve Avrupa sinemalarından çok önemli isimler bulunuyor. Bu da festivalimize büyük bir prestij kazandıracak." (Sinema Dergisi)