kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Portakal'a yıldız yağdı

Veysi SAĞLAM - Hande ŞARMAN
44'üncü Alltın Portakal Film Festivali coşkulu başladı. Bu yıl ilk kez verilen 'Altın Portakal Nişanı' Hülya Koçyiğit'in oldu. Onur ödülüne ise Yavuz Turgul ve Halil Ergün layık görüldü..
Antalya bu yıl da "Portakal Korteji"ne koştu. Bu yıl 44'üncüsü gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali ile 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali için yapılan kortej renkli görüntülere sahne oldu. 'Yerli dizi' yıldız yağmurunun yaşandığı bu yılki etkinliklerde, festivalin geleneksel hale gelen korteji binlerce Antalyalının ilgisini çekti.

ÜÇ ETKİNLİKLİ FESTİVAL
Kortej öncesinde Talya Convention Center'de festivale katılan sanatçılar onuruna bir açılış kokteyli düzenlendi. Demet Evgar'ın sunuculuğunu yaptığı kokteylde sanatçılar birbirleriyle şıklık yarışına girdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Menderes, açılış konuşmasında Türkiye'nin Oscar'ı diye nitelendirdiği Altın Portakal Film Festivali'nin sinemaya verdiği katkıya dikkat çekerek "Altın Portakal Festivali 1964 yılı olan benim doğumumdan bu yana devam ediyor. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Üç etkinliğin bir arada olduğu dünyanın tek festivalinde bu yıl 150'nin üzerinde film gösterilecek" dedi.

ÜNLÜLER GEÇİDİ
Kokteylin ardından sanatçılar, korteje katılmak üzere kendilerini bekleyen üstü açık lüks otomobillere bindi. 7 kilometrelik kortej iki saatte Atatürk Kültür Parkı içerisindeki Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi'ne ulaştı. Cam Piramit'te yapılan gecede usta yönetmen Yavuz Turgul ve sinema sanatçısı Halil Ergün onur ödülünün sahibi oldu. Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü alacak olan Macide Tanır sağlık problemleri nedeniyle katılamayınca, ödülünü Zafer Alagöz aldı. Hülya Koçyiğit'e ise bu yıl ilk kez uygulanan Altın Portakal Nişanı takıldı.
Haberin fotoğrafları