kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Peynirli kabak

Malzemeler
*
2 adet kabak
* 100 gr. beyaz peynir
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* 2 adet domates
* 1 adet sivri biber 1 kahve fincanı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Kabakları temizleyip, haşlayın. Soğuduktan sonra uzunlamasına ikiye bölüp, zedelemeden ortalarını kaşıkla çıkarın. Kabak içlerini iyice ezip, içine peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotu, karabiber, tuz ve yarım fincan zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kabakların içine doldurup, domates dilimleriyle süsleyin. Kalan yağı kabakların üzerine gezdirip servis yapın.

Browni
Malzemeler
*
1 su bardağı şeker
* 125 gr. margarin
* 3 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı bütün ceviz
* 1 paket vanilya
* 1 paket bitter çikolata
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 çay kaşığı tuz
İlk olarak fırını 180 dereceye kadar ısıtın. Bir hamur yoğurma kabına yağı, şekeri, vanilyayı ve tuzu koyup, yumuşayıncaya kadar yoğurun. Yumurtaları teker teker ekleyip, unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ilave edip karıştırın. Bu kakaolu hamura cevizleri de ekleyip, tekrar karıştırın. Hazırladığınız hamuru alüminyum kaplı bir tepsiye yayıp, sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kare kare kesin ve üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirip servis yapın.

Zeytinli açma
Malzemeler
*
1 su bardağı ılık süt
* 1.5 su bardağı ılık su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 250 gr. yumuşatılmış margarin
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1 çay bardağı şeker
* 2 yumurtanın akı (içine)
* 2 yumurtanın sarısı (üzerine)
* 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
* 1 kg un
Bir kabın içine ılık süt, ılık su, zeytinyağı, un, maya, şeker ve yumurta aklarını koyarak iyice yoğurun ve hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru üç parçaya ayırıp açın. Her bir parçaya yumuşak haldeki margarinden sürüp, buzdolabında bir saat bekletin. Hamurlardan iri yumurta büyüklüğünde parça kopartıp elinizle açın. Üzerine zeytin ezmesi sürüp, açma şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.