kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
V. Putin A. Merkel

'El Kaide vuracak'

Çeçen militanlar ve El Kaideli intihar bombacılarının İran ziyaretinde Rus lidere suikast düzenleyeceği öne sürüldü. Putin, 'Her tehdidi dinlesem evden çıkmamam gerekir' dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'El Kaide vuracak'
Almanya'dayken İran'a yapacağı ziyarette sukiaste uğrayacağı istihbaratını alan Rusya lideri Vladimir Putin, gezisini iptal etmedi. Çeçen militanlar ve El Kaide'nin kendisine saldıracağı hatırlatılan Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yanında yaptığı açıklamaları ile adeta 'erkeklik gösterisi' yaptı. Bir gazetecinin "İran'a gidecek misiniz?" sorusuna, "Tabii ki gideceğim, bu benim görevim. Tüm tehdit ve uyarıları dinlesem hiç evden çıkmamam lazım" dedi. İran'ın nükleer programı, Ortadoğu, ve Kosova gibi dosyalarla önceki gün Almanya'ya giden Putin'e, Tahran'da siukast yapılacağı haberini dün sabah Kremlin duyurdu.

İNTİHAR EYLEMİ
Interfax haber ajansı, Rus özel birimlerine atfen, bir grup intihar eylemcisinin Tahran'da Putin'i öldürmeye çalışacaklarını verdiği haberinde, "Eylemcilerin, uzun süredir Putin'i öldürmek için eğitim aldığını" belirtti. İsrail istihbaratına yakın Debkafile internet sitesi, suikast planının, Ruslarca gözaltına alınan bir Çeçen aracılığıyla ortaya çıktığını ve planın arkasında Çeçen militanlar, El Kaide'ye bağlı bir grup olduğunu öne sürdü.

'PSİKOLOJİK SAVAŞ'
İran ise, batı uydurması olarak olarak nitelediği iddiaların Rusya'yla İran ilişkilerini bozmayı amaçlayan düşmanların psikolojik savaşı olduğunu söyledi. Dün akşam Tahran'a varan Rusya lideri, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad ile görüşmesinde Rusya tarafından yapım çalışmaları sürdürülen Buşehr nükleer santrali dosyasını öncelikle ele alacak. Putin, programı kapsamında Hazar Denizi'ne kıyısı bulunan ülkeler zirvesine de katılacak.
Haberin fotoğrafları