kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

DP'liler bayrama boynu bükük girdi

Bir büyük misyonun takipçisi olduğuna inanan onlarca DP ve DYP'li belki de ilk kez bir Ramazan Bayramı'na boynu bükük giriyor.
"Boynu bükük" giriyorlar çünkü son yaşadıkları sadece bir seçimde iktidar olmamak ya da bir seçimde ciddi oy kaybetmek değildi. Bu, o misyonun deyimiyle sinesinden çıktığı "milleti" kaybetmekti...
Bu yüzden de 22 Temmuz onlar için bir milat oldu.
Şimdi her biri yeniden o eski günlere dönmek için inanılmaz bir çaba harcıyor. Kimi bir otel lobisinde, kimi mahalle kahvesinde, kimi işyerinde yaşanan "derin çöküş" e bir çare arıyor.
Önceki gün bu arayışlardan birine katıldık. İstanbul Dedeman Otel'de "Demokratlar Platformu" yaklaşık 350 kişiye bir iftar verdi. Salona bakınca ağırlık "ak saçlılar" dan oluşuyordu ama genç kuşaklar da bir hayli ilgi göstermişti.
İftara, o misyonun, Rasim Cinisli, Orhan Keçeli, Tekin Enerem, Nurhan Tekinel gibi bilinen isimleri de, Süleyman Soylu, Burak Küntay ve Ural Aküzüm gibi genç isimleri de katılmıştı.
Ayrıca genel başkan adayı Nevval Sevindi, Anavatan Partisi'nden Pınar Türenç, Ahmet Keskin de oradaydı.
Peki, bu insanlar ne arıyordu? Bir iki genç isim dışında, büyük çoğunluk o şaşaalı günlerin hayali peşindeydi.
Platform adına İbrahim Çetinkaya'nın açış konuşmasından sonra sırasıyla birçok isim kürsüye çıkıp, "merkez sağı" n hali pür melalini anlattı. İki farklı ses vardı.
Kimi merkez sağın ölmeye yüz tuttuğunu, kimi umut vaat ettiğini ileri sürdü.
Kimi "laikçi bir merkez sağ" özlemini dile getirdi, kimi daha "sivil" olunması gerektiğini söyledi.
DYP eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu eleştirel konuşmasında şöyle diyordu:
"Bu çizginin bu hale gelmesi hicrandır. Son yıllarda her iddiada sınıfta kalıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimine girmedik. Neden o gün kimse 'girmek zorundayız' demedi? Biz AK Parti'den daha iyi politikalar geliştirmezsek kimse dönüp bize bakmaz."
Gecenin merakla beklenen ismi ise adı genel başkan adayları arasında geçen Burak Küntay'dı. Konuşmasını diğerlerinin aksine kürsüde değil, elinde mikrofon masaları dolaşarak yapması siyasete ısındığını gösterdi. Ama Küntay, genel başkanlık için yeterli mi, o henüz belli değil.
Bu arada 5 Eylül'de üçüncü toplantısını yapan 71 ilin eski ve yeni DP il başkanları "işe el koyduk" diyerek bir bildiri yayınladı.
DP İzmir İl Başkanı Turan Arınç ve DP Diyarbakır İl Başkanı Galip Ensarioğlu'nun da aralarında bulunduğu il başkanları hareketi, önümüzdeki hafta yeniden bir araya gelerek "Büyük Kongre" de kimi destekleyeceklerine karar verecekler.
DP'yi zor günler bekliyor. İzlemeye devam edeceğiz.