kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Temsilciler meclisi talihsiz bir karar vermiştir"

AA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını kabul eden tasarıya ilişkin, ''Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin kararı, geleceğe yönelik çok çok talihsiz bir karar'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, tasarıya ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin kararı, geleceğe yönelik çok çok talihsiz bir karar. Fakat bundan önce gerek 2000, gerek 2005 yılında komitenin buna benzer aldığı kararlar var. 2000'de 38'e 12, 2005'te 40'a 7 gibi bir oyla aleyhte karar çıkmıştı. Bu defa 27'ye 21 gibi bir oyla bu karar çıktı. Yönetim, çıkmaması için tabii çok ciddi bir mücadele verdi. Ama iç hesaplar peşinde olanlar, buna karşı farklı lobi faaliyetleri içinde bulundular. Bu, ABD'nin çıkarlarına da aslında ters bir adımdır ve Türkiye'nin bulunduğu konumu fark edemeyenlerin aldığı talihsiz bir karardır.

Tabii ki bizler de şu anda bundan önce verilen mücadelede olduğu gibi, Temsilciler Meclisi kararı öncesi mücadele edeceğiz. Mücadelemiz sürecek. Ondan sonrasına yönelik olarak atacağımız adımlar var. Ama bu adımların şu anda konuşulacağı zaman değildir. Üzerlerinde hassasiyetle duruyoruz, çalışıyoruz. Ondan sonra kararlı bir şekilde tavırlarımızı belirleyeceğiz.''

Erdoğan, ''Bu adımlarda İncirlik Üssü de söz konusu mu?'' biçimindeki soru üzerine de, ''Arkadaşlar bunlar konuşulmaz, yapılır'' yanıtını verdi.