kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğu Ekspresi'ne bombalı tuzak

ANKARA GÖKSEL ÇAĞLAV
Kars'tan hareket eden Doğu Ekspresi'ne cep telefonu düzenekli, uzaktan kumandayla patlatılmaya hazır A4 patlayıcı yerleştirildi. Bomba, lokomotif bakıma alınınca bulundu..
Akıl almaz bir terör saldırısı, son anda önlendi. Kars'tan önceki sabah yola çıkan Doğu Ekspresi'nin altında, cep telefonu düzeneğine bağlı patlamaya hazır A4 patlayıcılar bulundu. Ankara, 11 Eylül'de Kurtuluş Otoparkı'nda 602 kiloluk bomba yüklü araçtaki düzeneğin etkisiz hale getirilmesinin ardından yine benzer bir facianın eşiğinden döndü. Dün sabah 07.15'te Kars'tan İstanbul'a doğru yola çıkan Doğu Ekspresi'nin lokomotifi Sivas'ta, kilometresi dolduğu için değiştirildi. Bu lokomotif treni Başkent'e kadar getirdi. Ankara- İstanbul arası demiryolu hattı elektrikli olduğu için bu kez Ankara'da elektrikli lokomotif takıldı. Dizel lokomotif ise TCDD'nin Ankara yakınlarındaki Behiçbey İstasyonu'nda bulunan atölyesinde bakıma alındı. Bu sırada görevliler lokomotifin şasesine yerleştirilmiş yabancı bir düzenek gördü. Görevliler durumu polise bildirirken, çevrede polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Alarma geçen bomba imha uzmanları olay yerine gelerek düzeneğin cep telefonu arkasında kavanozlar içerisine yerleştirilmiş A4 plastik patlayıcı olduğunu tespit etti. Yaklaşık 2-2.5 saat süren çalışmanın ardından cep telefonu düzeneği patlayıcılardan ayrılarak bomba etkisiz hale getirildi.

HEDEF NERESİYDİ?
Emniyet yetkilileri, bombanın patlamaya hazır halde olduğunu belirttiler. Ele geçirilen patlayıcı madde, cep telefonu ve SIM kart üzerinden polis, savcılık aracılığıyla polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Güvenlik güçleri hedefin Ankara mı, İstanbul mu olduğunu araştırıyor. Doğu Ekspresi'nin İstanbul'a kadar gittiğini dikkate alan polis, hedefin Ankara Tren Garı ya da İstanbul Haydarpaşa Garı olabileceğini belirtti. Olaydan sonra istasyona giden TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman, "Bayram öncesinde önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımız yüreğini ferah tutsun" dedi.