kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güneş Zeliha

Güneş ve Zeliha'ya Türkiye sahip çıktı

Mehmet YILDIRIM / SABAH
İLİŞKİLİ HABERLER
Güneş ve Zeliha'ya Türkiye sahip çıktı
Türkiye onları, şehit babalarının cenaze töreninde, ayaklarında yırtık çorapları ve dinmeyen gözyaşlarıyla tanıdı. Adları Güneş (3) ve Zeliha (2)... Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta pusuya düşürülen ve terhisine 16 gün kala şehit düşen komando onbaşı Kasım Aksoy'un 'emanet bıraktığı' iki kızı onlar... Güneş ve Zeliha ile annelerinin içler acısı halini gören Türk halkı ise, şehitlerinin emanetine sahip çıkarak yardım için kolları sıvadı. Aksoy ailesi, Şanlıurfa merkeze bağlı 20 haneli Beşat köyünde tek katlı, harabe haldeki evde yaşam savaşı veriyor. Evin önünde toplanan yöresel giysili kadınlar Arapça ve Türkçe ağıtlar yakıyor. 21 yaşında dul kalan Fatma Aksoy ise ocağına ateş düştüğünü ve çocuklarıyla ortada kaldığını söylüyor. 4 yıl önce nikâh yapmadan evlendiklerini anlatan Fatma Aksoy gözyaşları içinde şunları anlatıyor: "Evimin direği yıkıldı. Erken terhis olması için hiç izin kullanmadı. En son 1.5 aylık asker iken dağıtım iznine gelmişti. O zaman 7 gün görüştük. Keşke son bir kez daha görebilseydim."

'BABANIZ BURADA YATIYOR'
Bundan sonra torunlarının hem babaannesi hem babası olacağını söyleyen babaanne Zeliha Aksoy ise Güneş ve Zeliha'yı babalarının mezarının başına götürüp "Bakın yavrularım, babanız burada yatıyor" diyerek ağıtlar yakıyor.

BANKADA HESAP AÇTIRDI
Şehidin eşi ve minik kızlarının dramını medyada izleyen pek çok vatandaş, yardım etmek için aileyi telefonla aradı. Onlara ulaşamayanlarsa gazete ve TV'lerin telefonlarına sarıldı. Bunun üzerine Ziraat Bankası Şanlıurfa Şubesi'nde 48840129-5001 nolu bir hesap açtıran Fatma Aksoy, "Bizi gören çok sayıda kişi arayıp, yardım etmek istediklerini söyledi. Hesap açtırdım. Kızlarımı en iyi şekilde yetiştirip onları okutmak istiyorum" diyor
Haberin fotoğrafları