kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul Kübra Gül'ün nikahına hazırlanıyor

Yeni Haber
İstanbul, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer'in, 14 Ekim'de, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek nikah törenine hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer'in nikah töreni 14 Ekim'de, yani bayramın üçüncü gününde İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün Ramazan (Şeker) Bayramı'nın üçüncü günü yapılacak nikahına çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. Bayramı seçim bölgelerinde, memleketlerinde ya da Ankara'da geçiren bakanlar, milletvekilleri ve siyasetçiler, Kübra Gül'ün nikah için bayramın üçüncü gününde İstanbul'da olacak. Nikah törenine, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda davetlinin katılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bayramın birinci gününü Ankara'da geçirdikten sonra ikinci günü İstanbul'a geçeceği öğrenildi.
Nikaha, başta AKP'liler olmak üzere çok sayıda milletvekili katılacak. Bakanlar da bayram programlarının son gününde İstanbul'a geçerek Gül'ün nikahına katılacak.

KÜBRA'NIN NİKAHI İÇİN OLAĞÜNÜSTÜ GÜVENLİK


İstanbul Emniyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızının nikah töreni dolayısıyla, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi alacak. Törenin yapılacağı kongre merkezinde, aralarında terör ekiplerinin de bulunduğu polisler, merkezde nöbet tutmaya başladı. Bomba uzmanlarının arama yaptığı kongre merkezi, nikah günü havadan helikopterlerle kontrol edilecek. MOBESE kameralarının da kullanılacağı önlemler çerçevesinde, 4 bin 500 davetlinin katılacağı nikahe iki arama noktasından girilecek.

Nikah sabahı Çevik Kuvvet polisleri merkezi güvenlik kordonu içerisine alacak. Nikaha gelecek olan devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar ve milletvekilleri sahil yolunu kullanacak. 2 polis helikopteri kameralı kontrol uçuşu yapacak. Dünya Ticaret Merkezi, CNR ve World of Wonders Oteli'nin çatısına özel harekatta görevli keskin nişancılar yerleştirilecek ve 2 bin polisin nikah törenin güvenli geçmesi için görevlendirileceği öğrenildi.

GÜL AİLESİNİN DÜNÜRLERİ GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

Abdullah Gül gibi Kayserili olan Abdullah Sarımermer'in oğlu olan Mehmet Sarımermer, Kartal Anadolu İmanı Hatip Lisesini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Sarımermer, 1997'de girdiği ÖSS'de Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye dördüncüsü oldu. Gül'ün müstakbel kayınpederi ise Abdullah Sarımermer de, Kayseri'nin önde gelen işadamları arasında yer alıyor. Mesleği olan avukatlık yerine ticarette uğrayşan Sarımermer, Özipek Halıcılık firmasının sahibi.

Yurtdışına ipek halı ihracatı da yapan Abdullah Sarımermer, dünyanın en ince halısını dokuyarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılacak nikah törenin ardından Gül ailesinin akşam saatlerinde Adile Sultan'da yaklaşık 500 kişinin davet edildiği yemek düzenleyeceği öğrenildi.

(ANKA)