kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AK Parti tezkere konusunda rahat

Yeni Haber
AK Partili milletvekilleri, tezkerenin Meclis'e bayramdan sonra geleceğini ve Meclis'te rahatlıkla kabul edileceğini söylediler.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, yaşanan son terör olaylarının önce Bakanlar Kurulu'nda eles alındığını, ardından Çankaya Köşkü'nde Cumhubaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın katıldığı bir toplantı yapıldığını hatırlatarak, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun toplandığını, burada TSK'ya ve konunun taraflarına sınır ötesi operasyon dahil her türlü yetkinin verildiğini kaydetti.

Sınır ötesi operasyon için yasal düzenlemelerin başlatılması kararı verildiğini, bunun da tezkere anlamına geldiğini anlatan Fatsa, Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay'ın tezkerenin içeriği konusunda çalışma başlattığını söyledi. "Hayırlı olmasını talep ediyorum. Bu uzun zamandır beklenen bir şeydi" diyen Fatsa, "Sonuç itibariyle tezkere sorunu çözer mi çözmez mi, zaman içinde göreceğiz. Türk milletinin, kamuoyunun bu yönde bir beklentisi vardı" şeklinde konuştu.

Hükümetin, tezkere kabul edilse bile bu yetkiyi kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine Fatsa, "Tezkereyi Meclis'e getiren irade, gerektiğinde bu yetkiyi kullanma iradesine de sahiptir" dedi. Tezkerenin bayramdan sonra Meclis'e geleceğini tahmin ettiğini anlatan Fatsa, tezkerenin Meclis'te rahatlıkla kabul edileceğini söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, tezkerenin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını ancak, hükümetlerin klasikleşmiş bir yöntemle Meclis'ten yetki istediğini söyledi. Hükümetlerin, ihtiyaç görmesi halinde gerekli kurumlara görev vererek tezkere hazırlattığını anlatan Kapusuz, tezkere metinlerinin ve içeriklerinin birbiriyle benzer olduğunu kaydetti. "Hükümet tezkeredeki yetkiyi kullanır mı?" diye sorulması üzerine Kapusuz, "Önce bir yetkiyi alsın bakalım. Sonrasına bakarız" dedi.

CHA