kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YÖK'ten hükümete sert yanıt

Yeni Haber
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan (YÖK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "rektörlerin Anayasa hazırlamak istediği" yönündeki açıklamalarına sert bir yanıt verdi.

YÖK, Anayasa değişikliğinin tüm siyasi partilerin mutabakatıyla yapılmasının istendiğini, Anayasa hazırlamak konusunda ise en ufak bir açıklamalarının bile olmadığını bildirdi.

YÖK'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen bir iftar yemeğinde, "YÖK çıkıyor rektörler toplantısı düzenliyor ve diyor ki 'Anayasa Hazırlamak bizim hakkımız bunu siyasiler yapamaz...' bu çok çirkin bir yaklaşım. Anayasa yapma yetkisi yasama organınındır" şeklinde açıklaması olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Oysa Rektörler Komitesi, 19 Eylül 2007 günü toplantısından sonra yaptığı yazılı açıklamada ve 5 Ekim 2007 tarihli Rektörler Komitesi'nde sorulan sorulara verilen yanıtlarda, Anayasa değişikliği yapma girişiminin siyasi partilerin mutabakatıyla olabileceğini kesin ve açık bir ifadeyle vurgulamıştır. Anayasa taslağı hazırlama konusunda YÖK'ün ve Rektörler Komitesi'nin talebi ve yetkisi olduğu yönünde yazılı ve sözlü hiçbir beyanı olmamıştır. Hatta bu husus bir varsayım olarak dahi düşünülmemiştir."

ANKA