kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Memur maaş zammı yarın beli olacak

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, memur maaşlarına yapılacak zam oranının yarın yapılacak Yüksek Planlama Kurulu toplantısında netleşeceğini söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nda memur maaşlarının da ele alındığını açıkladı. Bakan Çiçek, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun son yaptığı görüşmelerle ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiğini belirtti. Yarın Yüksek Planla Kurulu'nun toplanacağını ifade eden Çiçek, "Orada nihai karar verilmiş olacaktır. Dolasıyla memur maaşları ile ilgili yarın büyük ölçüde netleşecektir" dedi.

Çiçek, 2002 yılında 58. hükümeti kurduklarında Acil Eylem Planı olarak ifade edilen bir eylem planını kamuoyunun bilgisine sunduklarını hatırlatatarak,

"Bu defa daha uzun vadeli bir plan yerine bu yılın sonuna kadar olanan kısmını üç aylık olarak hazırlandı. Ondan sonraki kısmıda daha uzun vadeli olarak kamuoyunun bilgisine sunulacak. Yılın üç aylık yani ekim-kasım-aralıkla ilgili 76 faaliyeti kapsayan bir eylem planı var. Büyük ölçüde 9. beş yıllık kalkınma planındaki hedeflerle bağlantılı bir üç aylık planıdır. Bu konuyla ilgili olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren yapılan çalışmalar ve üç aylık plandaki hususlarla ilgil basın toplantısı yapacaktır" diye konuştu. Çiçik, 2008 bütçesinin 16-17 Ekim itibariyle TBMM'ye sunulacağını sözlerine ekledi.

CHA