kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"İstanbul'da yaşamanın bedeli var, ödeyemeyen köyüne gider"

MENEKŞE ATASELİM
İstanbul'un merkezindeki konutların metrekare fiyatında 10 bin dolar sınırının ilk kez kendi projesi Selenium Twins ile aşılacağını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, "İstanbul'da yaşamanın bedelini ödeyemeyen köyüne gider" diyor..
Berna Yılmaz, Şansal Büyüka, Şenol Güneş gibi ünlülerin de daire satın aldığı popüler rezidans markası 'Selenium'ların sahibi Yaşar Aşçıoğlu, lüks konutta çıtayı ve fiyatı daha yükseğe taşıma hazırlığında. 22 Temmuz seçimlerinden sonra konut sektöründe ilk zammı yapan isim olan Aşçıoğlu, Selenium Panorama ve Selenium Twins projelerinde 2 ay içinde ikinci kez fiyat artırdı; 1 yıl içinde 3 kez daha zam planlıyor. Fulya'daki Selenium Twins için "Metrekare fiyatı 10 bin doları geçen ilk proje olacak" diyen Aşçıoğlu, şehir merkezinde fiyatların hala yeteri kadar yükselmediğini düşünüyor ve eleştirilere şu yorumu getiriyor: "İstanbul'da ve bu şehrin merkezinde yaşamanın bir bedeli var. Ödeyemeyen köyüne gider."

* Seçimden sonra konuta ilk zam yapan inşaat şirketi Aşçıoğlu oldu. Bunun sebebi nedir? Seçim öncesi bir karmaşa vardı. Ayrıca cumhurbaşkanı da seçilmemişti. Bizim için tek başına iktidar yeterliydi. Ve sonuçta da öyle oldu, piyasaya moral pompalandı. Biz de yüzde 10 zam yaptık. Ben geçen hafta yüzde 5 daha zam yaptım. Yani 2 ayda ikinci zam... Ama benim projem örnek olamaz. Çünkü Türkiye'nin en kaliteli, en konforlu yapısını yapıyorum.

5 MİLYON $ ZARAR ETTİM

* Fiyatların çok hızlı artması lüks segmentte de olsa talepte durgunluk yaratmıyor mu?
Hayır. Artık şehir merkezinde metrekaresi 10 bin dolara satılan evlere alışacağız. Hatta 3- 5 yılda daha da yukarıya çıkacak fiyat. Ben ilk Selenium'u yaparken en pahalı daireyi bin 600 dolara sattım. Fiyatlar bin 300 dolardan başlıyordu. Sene de 2003. Ama 5 milyon dolar zarar ettim. Şu anda Ulus'taki Selenium City'de 7 bin dolara sattığımız daire var. Bu olmalı, olacak. Çünkü İstanbul'da yaşamanın bir bedeli var. Merkezde yaşamanın da öyle... Bunu ödeyen burada yaşar. Ödeyemeyen köyüne gider.