kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KKTC’de yoğun talep gören yerlerden biri de bu yıl açılan Artemis Oteli oldu.

Dört günlük bayram tatili Yavru Vatan'a yarayacak

HACER GEMİCİ
Ramazan Bayramı tatilinin kısa olması nedeniyle yurtdışına gidemeyenlerin ilk tercihi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Onu Antalya izlerken, tatilcilerin sayısı 200 bini aştı..
Ramazan Bayramı tatili bu kez hafta sonuna rastlayınca yurtdışı turlarına olan talep sınırlı kaldı. Tatil süresi 4 gün olduğu için yurtdışını tercih edenler Doğu ve Orta Avrupa ülkelerine ilgi gösterirken, casino ve halen kum, güneş, deniz seçeneği nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) öne çıktı. Tur şirketleri en yoğun talebin KKTC'ye olduğunu ifade ederek, Antalya'nın ise tesislerin çeşitliliği nedeniyle talep gören bir diğer nokta olduğunu dile getiriyorlar. Bayramların yaz aylarına geliyor olması nedeniyle turimciler 'yaz tatili ile bayramı birleştirecek' organizasyonlar peşinde. Bu nedenle bu yıl gündüz güneş, gece ise sanatçılı programlar yapan otellerin sayısı adeta patlama yapmış durumda. İbrahim Tatlıses'ten, Hülya Avşar'a, Sibel Can'dan Yunan sanatçı Gallis'e kadar birçok ünlü isim bayramı çalışarak geçirecek görünüyor.

200 BİN TATİLCİMİZ VAR
Sanatçılı paketlerin diğerlerine göre yüzde 50 daha fazla talep gördüğünü ifade eden ETS Tur İç Turizm Müdürü Suat Özbek, "Bizim insanımız son dakikacı olduğundan Ramazan Bayramı ile ilgili talepler son günlerde daha da hareketlendi. Tüketici tercih yaparken sanatçılı paketlere daha çok ilgi gösteriyor.Bu nedenle bu tür paketlerin sayısı da arttı" diyor. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle bu yıl sadece Antalya değil, Ege Bölgesi'ndeki tesislerin de kısa bayram tatilinden pay aldığı gözleniyor. Bu arada 4 gün süresi içinde seyahat şirketleri aracılığı yurtiçinde tatil yapacak kitlenin sayısının 200 binleri bulacağı belirtiliyor. Yurtdışını tercih edenlerin sayısının ise 20-30 binlerde kalması bekleniyor. Yurtdışında tercih edilen destinasyonlar arasında Prag, Roma ve Paris yine öne çıkan kentler.
Haberin fotoğrafları