kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zafer Çağlayan

'Bayram alışverişine aç ve yorgun çıkmayın'

ANKARA
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ramazan Bayramı öncesinde ortaya çıkacak alış veriş yoğunluğunda yaşanacak sorunlar için tüketicileri uyardı. "Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkmayın" diyen Çağlayan, vatandaşlardan alışveriş için "makul ölçülerde kalite ve çeşitle mal bulunduran, fiyat etiketleri ve malların teşhir şekli alışverişe yardımcı olan işyerlerini" seçmelerini istedi. Alışverişte bir sorunla karşılaşan tüketicilerden Bakanlığın Tüketici Hattı "Alo 175"i aramalarını isteyen Çağlayan, şu uyarılarda bulundu:

* Alışverişe mutlaka alış veriş listesi ile çıkınız. Malın fiyat ve kalitesini değişik yerlerden araştırmadan satın almayın.

* Alınması planlanan mallar ve miktarlar dışında alışveriş yapmayın.

* Fiyatı uygun olan mallar arasında; garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetlerin alınacağı liste ve teknik düzenlemesine uygun malları almayı unutmayın.

* Garanti belgesine satıcının kaşesini vurdurup fiş veya faturanın tarih ve sayısını işletmeyi unutmayın.

* Satın alınacak malın çeşidine göre kullanım ve bakım özelliklerini öğrenin.

* Alışveriş için makul ölçülerde kalite ve çeşitle mal bulunduran, etiketleri ve malların teşhir şekli alışverişe yardımcı olan işyerlerini seçin.

* Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkmayın.