kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Cumhurbaşkanlığı için milli iradeye gidilmeli
DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, milletin Cumhurbaşkanını seçme zamanı geldiğini belirterek, "Her Cumhurbaşkanı seçiminde kriz tellallarının türememesi, millet iradesinin Cumhurbaşkanı seçimine katıksız yansıması, nihayet Cumhurbaşkanı seçiminin bir daha Türkiye'de krize dönüşmemesi için en uygun çözüm milli iradeye müracaat etmektir'' dedi. Bakan Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de hep kriz ve kaos nedeni zaman zaman da darbe nedeni bile olmuştur. 11. Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yaşananlar, geçmişte yaşanan tecrübelerden ders alınmadığını göstermiştir'' dedi.

Önce sosyal güvenlik primini düşüreceğiz
MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, herkesin Türkiye'ye gelip yatırım yapmak istediğini belirterek, ''Eskiden Türkiye'ye hiç gelmeyen ve yılda 1 milyar doları bulmayan yabancı sermaye şimdi 20 milyar dolarları aştı'' dedi. Partisinin Adana İl Teşkilatı'nca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Adana'ya gelen Bakan Unakıtan, bir soru üzerine, sosyal güvenlik primlerinin indirilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Unakıtan, "Bunu gerçekleştirirken de sosyal güvenlik primlerinin düşürülmesini arzu ediyoruz. Bunun ile ilgili kaynağı da buluruz" dedi.

IMF: Sanayileşmiş ülke oluyorsunuz
ULUSLARARASI
Para Fonu (IMF) tarafından hazırlanan bir rapora göre, Türkiye, Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) yüzde 2'si oranında kamu finansmanında tasarrufa gitmesi halinde, 5 yıl sonra, kredi notu, ''BBB'' derecesine, bazı sanayileşmiş ülkelerin düzeyine çıkacak. "Türkiye'nin Ülke Riski Ölçümü'' raporu, Türkiye ekonomisindeki alternatif modeller, senaryolar karşısında yaşayacağı risk ve kazançları inceliyor. Raporda ekonominin her geçen yıl, dış ve iç şoklara daha dirençli hale geldiği ifade edildi.
Haberin fotoğrafları