kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Komşunun bürokrasisi Ziraat'i yordu

Atina'da yayımlanan Katimerini Gazetesi, Yunan bürokrasisinin Ziraat Bankası'nın şube açma işlemlerinde zorluk çıkardığını yazdı..
Yunan basını, Atina ve Gümülcine'de şube açacak olan Ziraat Bankasının Yunan bürokrasisine karşı zorlu bir savaş verdiğini yazdı. Atina'da yayımlanan Katimerini gazetesi, Ziraat Bankasının Atina'nın Kolonaki semtinde ve Gümülcine'de şube için yer kiraladığını ve bir müdür atadığını ancak zorlukların da başladığını kaydetti. Ziraat Bankası Müdürünün, oturma izni almak için yetkili makamlara başvurduğunu belirten Katimerini, şunları yazdı:

OTURMA İZNİ SORUNU
"Türk bankacı yetkili makamlara ikamet izni için başvurunca kendisinden vergi numarası istendi. Vergi numarası almak isteyince de oturma izni olmadan vergi numarası alamayacağı yanıtını aldı. Tipik bir bürokrasi çılgınlığıyla karşı karşıya kalan Türk bankacı sonuçta ikisini de alamadı. Şu an Ankara'da Yunanistan Büyükelçiliği aracılığıyla sorunu çözmeye çalışıyor.'' Ziraat Bankası Müdürünün bir Yunan bankasında hesap açtırmak için dahi Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği Ticaret Müşavirinin aracılığıyla saatler süren bir mücadeleden sonra başarılı olabildiğini yazan Katimerini, Yunanistan'da faaliyet göstermeye çalışan Türk işadamlarının da benzer sorunlarla boğuştuğunu kaydetti.