kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Demokrasiyi ayakta tutmak güçleşiyor'

ŞENOL ATEŞ / ANKARA
"Türkiye'de bir rüzgâr esiyor. Din devreye girdi. Hamas da böyle gelmişti" diyen CHP lideri Baykal, seçimin artık anlamını yitirmeye başladığını belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Demokrasiyi ayakta tutmak güçleşiyor'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün 7 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısında Cumhuriyet ve demokrasinin tehlike altında olduğunu öne sürerek, "Seçim artık anlamını yitirmeye başlamıştır. Artık Türkiye'de demokrasiyi ayakta tutmak güçleşiyor" iddiasında bulundu. "Türkiye'de bir rüzgâr esiyor" diyen Baykal, seçimlerde dinin, eğitimin ve 'muazzam' büyüklükte paranın kullanıldığını belirterek, "Bu uzun yıllardır işleyen bir durumdu, artık yerleşti. Hamas da böyle geldi. Türkiye'de artık demokrasiyi ayakta tutmak zorlaşıyor" dedi.

DİN DEVREDE
Yönetim ile muhaliflerin hesaplaşmasına dönüşen toplantıda, CHP lideri, AK Parti'nin seçim başarısını şöyle açıkladı: "Çeşitli örgütler, bunların ekonomik yapıları, tarikatlar, Fethullah Hocalar, imam hatipler, Kuran kursları, yurtdışından gelen büyük miktarda ekonomik katkılar, uluslararası büyük yardımlar kullanıldı. Bu uzun yıllardır işleyen bir durumdu, artık yerleşti. Para kullanıldı, eğitim kullanıldı. Din devreye girdi. Nevşehir'e gittim, kaldırımda yüzlerce kız. Kaldırımı kapatmışlar. Hepsi bir forma içinde. Bunlar büyüyor, çocukları oluyor. Durum ciddidir. HAMAS da böyle örgütlenip, geldi."