kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güler: Cem Uzan ile üç kez görüştüm

Yeni Haber
ÇEAŞ ve Kepez'in eski sahibi Cem Uzan ile yaptığı görüşmelere açıklık getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Uzan ile görüşmelerinin gün ve saatlerini açıkladı.

Cem Uzan ile üç kez görüştüğünü bildiren Güler, ailesi ile ilgili davalarda uzlaşma şartıyla tahkim davalarından vazgeçme önerisi getiren Uzan'ın taleplerini yazılı olarak aldığını ve ilgili birimlere havale ettiğini belirtti.

ÇEAŞ ve Kepez için Uzanlarla anlaşma sağlandığı iddiaları üzerine Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Cem Uzan tarafından, Bakanlık Özel Kaleminden görüşme konusu belirtilmeden birçok defa görüşme talebinde bulunulduğu ifade edildi.

Bu taleplerden üçünün kabul edildiği bildirilen açıklamada, ilk görüşmenin 18 Ocak 2006 saat 11.00, ikinci görüşmenin 1 Ağustos 2007 17.00, üçüncü görüşmenin 20 Eylül 2007 saat 14.00'te gerçekleştirildiği anlatıldı. Görüşme içeriklerine ilişkin şu bilgiler verildi:

PAZARLIK YAPILMADI


"İkinci ve üçüncü görüşmelerde Cem Cengiz Uzan, ailesi ve şirketleri ile ilgili davalarda uzlaşmak istediğini ve uzlaşma halinde, yurt içinde ve dışında açılan davalardan vazgeçeceğini ifade etmiştir. Bu görüşmelerde Cem Cengiz Uzan'ın görüşleri dinlenmiş, talepleri karşısında mevzuat hatırlatılmış, herhangi bir talebin ancak yetki belgelerini de ekleyerek yazılı olarak başvurması halinde cevaplandırılabileceği kendisine bildirilmiştir. Cem Cengiz Uzan'ın daha sonra yapmış olduğu yazılı başvuru da cevaplandırılmak üzere ilgili birimlere havale edilmiştir. Bunun dışında Cem Cengiz Uzan veya Uzan Grubu ile pazarlık dahil herhangi bir görüşme yapılmamıştır."

ANKA