kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanı Gül Strasbourg’a giderken uçakta gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Gül: Eskiden yapayalnızdık

Duygu GÜVENÇ / STRASBOURG
Strasbourg'a giden Gül, AKPM'de mücadele verdiği 1990'lı yılları anarken Bizi bir tek biz alkışlardık. Nereden nereye geldik"dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül: Eskiden yapayalnızdık
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'na katılmak üzere eşi, iki bakan ve gazeteciler ile birlikte Fransa'nın Strasbourg kentine gitti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Gül, Avrupa Konseyi'ni ziyaret edecek ilk Türk cumhurbaşkanı olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Gül'ün, bugün onur üyesi olduğu AKPM'deki konuşmasını bu defa eşi Hayrünnisa Gül de izleyecek. AKPM'de milletvekili olarak uzun yıllar görev yapan ve onur üyesi ilan edilen Abdullah Gül, 4 yıl aradan sonra Konsey'e hitap edecek. Gül konuşmada Türkiye'nin AB hedefiyle demokrasi hedefinin el ele ilerlediğini vurgulayacak.

"BİRLİK OLUN"ÇAĞRISI
Gül'ü Strasbourg'da yaşayan Türkler davul zurna ile karşıladı. Bir grup Türk vatandaşını otelinde kabul eden Gül, onlara, Fransız vatandaşlığı almaları ve birlik olmaları çağrısında bulundu. Gül, bir grup gazeteciyle sohbet ederken, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde mücadele verdiği 1990'lı yılları andı. Gül, "O zamanlar yapayalnızdık. Bizi bir tek biz alkışlardık. Nereden nereye geldik" dedi. Gül seferi olmasına rağmen orucunu Strasbourg saatiyle 19.13 Türkiye saatiyle 20.13'te otelinde açtı.
Haberin fotoğrafları