kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DEMOKRASİNİN YILDIZLARI... Erdoğan, Atatürk, Menderes ve Özal dönemine yaptığı atıflar hatırlatılıp "Sayın Demirel üzülmez mi" sorusuna "Demokrasinin yıldızlarını biz seçmiyoruz" yanıtı verdi.

Erdoğan'dan Büyükanıt'a yanıt: Teminat hükümet

ANKARA
Erdoğan, referandumda herkesi "Evet" demeye çağırarak "Evet deyin ki 12'nci Cumhurbaşkanı'nı halk seçsin" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, isim vermeden, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, "Hiçbir güç Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti başka bir şeye dönüştüremez, laik yapısını değiştiremez. Buna gücü yetmez" sözlerine, "Herkes, şunu çok iyi bilsin ki demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı bu hükümettir. Bu Meclis'tir, bu millettir" yanıtını verdi. AKP grup konuşmasında, Atatürk'ün "Cumhuriyet'i kurma", Adnan Menderes'in "Türkiye'yi dönüştürme" ve Turgut Özal'ın da 1980'li yıllardaki dışa açılma mücadelesine karşı çıkanlar olduğunu belirten Erdoğan, "Yeni dönemde de bizi aynı süreç beklemektedir. Senaryo aynıdır, sadece aktörler değişiyor" dedi. Erdoğan, "Malezya" tartışmalarına atıfta bulunarak da başka model arayanların "toplumsal ve kültürel birikimden nasiplerini almayanlar" olduğunu belirtti ve "Olup biten her şey için dışardan model arayanlar, tarihlerine yabancı olanlardır" dedi. Erdoğan, anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak da şu mesajları verdi: 21 Ekim günü milletimizin büyük bir katılımla referanduma gideceğine; çok önemli değişikliklere imza atacağına inanıyorum. Bu anayasa değişikliği ile 12'nci Cumhurbaşkanı'nı ve ondan sonra gelecek olanları seçme yetkisi milletimizin olacaktır. Vatandaşlarımı bu referandumda "evet" oyu kullanmaya davet ediyorum."

ÖNEMİNİ ANLATIN
Erdoğan akşam milletvekillerine iftar verdi. Erdoğan, kısa konuşmasında milletvekillerine, "Cuma gününden itibaren seçim bölgelerinize gidin, referandumun önemini anlatın, 21 Ekim'e kadar da buralara dönmeyin" diye seslendi. Erdoğan Doğu ve Güneydoğu illerinin milletvekillerine bölgelerine sık sık gitmeleri talimatını verirken de "Eğer gitmezseniz altın bile yumurtlasanız, onu elinizden alırlar" diye konuştu.