kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güldüren trafik işaretleri!

Yeni Haber
ABD'de nerdeyse her köşe başında bulunan "dur" işaretlerinin göz aşinalığından dolayı yeterince dikkate alınıp uyulmadığını düşünen Chicago banliyölerinden birinin yönetimi, sürücülerin dikkatini çekmek için ilginç bir uygulama başlattı. Oak Lawn belediyesinin yeni yaptırdığı yeni trafik işaretlerinde, "dur" ihtarı komik şekillerde yapılıyor.

Yaklaşık 50 noktadaki "Stop / Dur" işaretlerinin altına konulan yeni işaretlerde, "WHOAAA" ya da "Stop....and smell the roses / Dur...ve gülleri kokla" gibi ibareler var. Oak LawnBelediye Başkanı Dave Heilmann, "Yeni işaretlerin sürücüleri güldüreceğini ve dikkatlerini işarete çekeceğini düşünüyoruz." dedi.

Yeni işaretlerde, orijinal dur işareti ile aynı renklere sahip ve 8 köşeli ancak "Stop ... right there pilgrim / Dur ey yolcu!" ve "Stop ... in the naaame of love / Sevginin Hatırı İçin Dur" gibi komik ifadeler bulunduruyor. "Name" yerine "Naaame" yazılmasının da telaffuz hatalarının insan dikkatini çeken özelliğinden yararlanmak için bilerek tasarlandığı belirtildi.

CHA