kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Belediyeden Çin malı oyuncaklara denetim
Maltepe Belediyesi'nce, oyuncak satışı yapılan işyerlerinde Çin malı ürünlere ilişkin denetimler yapılıyor. Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ercan Kabakçı yaptığı açıklamada, "Denetimlerimiz sonucunda 3 işyeri sahibini uyararak, eksikliklerini tamamlamaları için bir hafta süre verdik. Süre bitiminde eksikliklerini tamamlamayan işyerlerine yasal işlem uygulayacağız" diye konuştu.

Almanca üzerinden İngilizce öğrendiler
Avrupa Koleji'nin ilk kez bir ilköğretim okulunda uygulanan "Alman dili üzerinden İngilizce öğretimi" projesi başarılı sonuç verdi. Kolejin başarısı, erken yaşta başlanan yabancı dil eğitimi iki dil birbirini desteklediğinde 8 yıllık eğitim sürecinde çocuklara çok rahat öğretilebildiğini de ortaya koydu. Birinci dilin Almanca olduğu okulda öğrencilere 4 sınıftan itibaren İngilizce dersleri Almanca üzerinden okutuldu. Başarılı öğrencilere sertifikalarını İstanbul Üniversitesi Almanca Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tapan verdi.

Kültür Üniversitesi akademik yılını açtı
İstanbul Kültür Üniversitesi'nin (İKÜ) 2007- 2008 akademik yılı, üniversitenin Ataköy Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle başladı. İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katıldığı törende, İKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Fahamettin Akıngüç de üniversite bünyesinde bu yıl bir kız yurdunun daha hizmete girdiğini, çok amaçlı bir konferans salonu yapıldığını, 4 bin öğrenciye hizmet veren yerleşkede 4 bin 500 metre karelik tam bir katı laboratuvarlar olarak kullanıma açtıklarını bildirdi.
Haberin fotoğrafları