kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

KKR, Bakan'dan randevu bekliyor!

TIR'cılar pazar günü Ankara'ya akın etti!.. O gün Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) Swissotel'de geleneksel iftar yemeği vardı. Sektörde UN Ro-Ro satışıyla ilgili tartışmalar yüzünden tansiyon çok yüksek. UND yönetimi, "Ben bu şirketi sattırmam!" diye kendi yöneticilerine bayrak açan ulusalcı-serbest piyasacı ihtiyar kurt Saffet Ulusoy'a tam destek veriyor. Ayrıca, "100 milyar dolar ihracat!" diye yola çıkan ve bu hedefi aşan Türkiye İhracatçılar Meclisi de (TİM) Ulusoy'un yanında yer alıyor. Sözün özü, UN Ro-Ro satışında taraf çok!..
Tartışma bol!..
TIR'cı ve ihracatçılar KKR'yi bir yana bıraktı. Topyekün, UN Ro-Ro'nun satışıyla ilgili ortaya konulacak yeni satış modelini tartışıyor. Diyeceksiniz ki, "Yahu, UN Ro- Ro, KKR'ye satılmadı mı?"
Satılmadı, satılmadı!..
İnanın, bu satış zor!..
Satış anlaşması imzalanmadığı gibi imzalanacağı da meçhul
Niye?
Yanlış anlaşılmasın, UN Ro-Ro hissedarları, özelleştirme karşıtı eylem yapan işçi sendika başkanı falan değil. Onlar çok sıkı piyasacı. Zaten UN Ro-Ro'nun patronlarının yarısı, satışa değil, özel yatırım fonu KKR'ye karşı tavır koyuyor.
Çoğu, KKR'nin global ölçekte büyük bir özel fon şirketi olduğunu çok çok iyi biliyor. Onlara göre, KKR deniz taşımacılığı ve lojistik konusunda bilgisiz. Bu şirketi ileride bir başka şirkete satacak.
Bu durum sıkıntı yaratacak. Üstelik fon şirketleri bu tip yatırımlardan yılda en az yüzde 15 kâr beklentisiyle yatırım yapıyor. Yatırılan para ve konulan kâr hedefi ise navlun ücretlerinin kesinkes artması anlamına geliyor.
Bu hesap TIR'cı ve ihracatçıları alt üst ediyor.
O yüzden herkes geçen hafta Saffet Ulusoy'u ziyaret eden KKR yönetimini yakın takibe aldı. Sektör, KKR'nin havlu atmasını bekliyor. Kulislerde ne olup bittiğini takip ediyor.
KKR ise bekliyor, "İmza atmaya gelin," diyor. Rotayı Ulaştırma Bakanlığı'na çevirmiş durumda. KKR, Bakan Binali Yıldırım'dan 4 Ekim Perşembe günü görüşmek için randevu talep etti. Henüz bu talebe yanıt alamadı.
Bekliyor
Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise, "Bu satışın arka planını görme niyetinde olduklarının..." mesajını veriyor.
Mesaj alındı mı?