kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Uydurma İmdat Efendi...

Haberin yanlış hali dün Akşam'da vardı: "Sultanbeyli Belediyesi'nin eski Mezarlıklar Müdürü İmdat Kaya, Başbakan Erdoğan'a bir adamıyla selam yollayarak yurda dönüş için destek istemiş."
Gercek Gündem adlı internet sitesi Kaya'nın 5 yıl önce yurt dışından Türkiye'ye döndüğünü yazdı.
İmdat Kaya'nın nerede olduğu değil ama hakkında dava açılmasına sebep olan sözlerini montajlı olduğunu iddia etmeye çalışması düşündürücü. İmdat Kaya'nın konuşma yaptığı kasetler Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında yayınlanmıştı.
İmdat Kaya denilen adam konuşma yaptığı imamlara laikliği savunan gazetecileri yıkarken pamuk değil budaklı odun kullanın diyordu.
Yani ölmüş insanların makatlarına odun sokulmasını istiyordu.
Laikliği savunan gazetecilerin cenaze namazının kıldırılmaması gerektiğini söylüyor ve Çankaya, Ezankaya oluncaya kadar bu savaş sürecek diyordu.
Konuşmaları montajmış. O kaseti yayına hazırlayan ekipten biri olarak şunu söyleyebilirim ki terbiyesizlikte zirve yaptığı için kimse İmdat Kaya kasetlerini montajlıyamaz.
Ölmüş insanlara işkence yapmak İmdat Kaya'dan başka kimin aklına gelir?
Konuşmaları yayınlandıktan sonra hakkında dava açılınca önce deli raporu almaya çalışan sonra da yurtdışına kaçan bu adamın maskesini indirecek bir bilgi daha var.
İmdat Kaya'nın konuşmalarının yer aldığı kasetler öyle gizlice kayıt edilmiş kasetler değildi.
Kasetleri kendileri kaydettikleri gibi kapatılan bir partinin Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından satışa sunuluyordu.
O zamanlar bir hırka, bir lokma uğruna bu yola baş koyduğunu anlatan İmdat Kaya, yıllarca yurtdışında yaşayacak parayı acaba nereden buldu?