kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Balıkla beslenen köpek 21 yavru doğurdu!

Yeni Haber
Eskişehir'de, Zeyna adlı Golden Retriever cinsi köpek tam 21 yavru doğurdu. Köpeğin bu kadar yavru doğurmasını sahibi, balıkla beslemesine bağladı. Birbirinden şirin Golden Retriever cinsi yavru köpekler, annelerini emmek için sıraya giriyor. Anne Zeyna ise yavrularına karşı çok sadık. Annelerinin yanından ayrılmayan yavru köpeklerin birbirleriyle oynaşması ilgi çekiyor.

Zeynanın, Türkiye'deki Golden Retriever cinsi köpekler arasında şu ana kadar en fazla doğum yapan olduğu belirtildi. 250 - 300 kelimeyi öğrenebilen ve çocuklara yakınlığı ile bilinen Golden Retriever cinsi köpekler, zararsız olmalarıyla ilgi odağı.
Ali Hameykaya (31), evinde beslediği Zeyna ve Badi adlı Golden Retriever cinsi köpeklerin 14 gün önce 21 yavru dünyaya getirdiğini söyledi. Balıkçılık yapan ve merakı nedeniyle Zeyna ve Badiyi bir kaç sene önce İstanbul'dan aldığını anlatan Hameykaya, olanlar karşısında adeta şok olduğunu belirterek, "Hiç bu kadar yavru dünyaya getireceğini aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Çünkü 21 yavru dünyaya getiren bir köpeği ilk defa şahit oldum" ifadesini kullandı.

Zeyna ve Badiyi balıkla besleyen Hameykaya, Zeyna'nın 21 yavru doğurmasını da buna bağlıyor. Hameykaya, "Zeyna ve Badi çiftine günlük 3 kilo balık yediriyordum. Verdiğim balıklar yaradı. Şimdi bunun semeresini aldık" dedi. 21 yavrunun bakımını şimdilik kendisinin yaptığını, fakat her geçen gün masraflarının arttığını anlatan Hameykaya, büyüdüklerinde onlara iyi bakacak birilerine vermek istiyor.

Bu konuda yavruların bakımlarını üstlenecek hayvanseverlere çağrıda bulunan Hameykaya, piyasa değeri 500 dolar civarında olan bu köpekleri 300 -350 dolara satmayı düşünüyor. Balıkçılık yapan Hameykaya, yavruların dünyaya gelmesi ile masrafının arttığına dikkat çekerek, "Bu köpekler, gayet uysal ve zararsız. Bu kadar yavruyu benim bakmam imkansız. Bu yavruları, ilgi duyan hayvanseverlere düşük fiyatlara satmak istiyorum. Yavru köpekler perişan olmasın" dedi.

Bu arada, yavru köpekler mahallelinin de ilgi odağı oldu. Zeyna'nın doğum yaptığını duyan vatandaşlar, yavruları görmek için Hameykaya'nın evine geliyor. Meraklı vatandaşlar, Zeyna - Badi çifti ve dünyaya getirdiği yavruları ile hatıra fotoğrafı çektiriyor. Musa Tatlıgil isimli vatandaş, 21 yavru dünyaya getiren bir köpeği ilk defa gördüğünü dile getirerek çok şaşırdığını vurguladı.