kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Bir mülakatın ardından

'Gazino âleminin kralı' Atalay Noyaner'le yapılan mülakat önceki Pazar günü yayınlandı, yankılandı. Ama Noyaner'den itirazlar var. "Seda Sayan'la ilişkim oldu demedim" diyor. Acaba hangisi doğru?.
Mülakatın makbulü, mülakat yapılan kişinin, bir konu üzerinde konuşuluyorsa o konunun derinlikte bilinmeyenlerini, kişinin kendisi üzerine konuşuluyorsa ruh halini ve içtenliğini yansıtandır.
Mülakatın kalitelisi de kişinin sözlerini bozup çarpıtmadan sunandır.
23 Eylül Pazar günü Pazar SABAH'ta iki tam sayfa olarak yayımlanan mülakat, "gazino âleminin kralı" olarak bilinen Atalay Noyaner'le yapılmıştı ve kuvvetli ses getirdi.
Mülakat ana gazetenin ön sayfasından "Seda ile İlişkim Günlüktü" başlığıyla sunulmuştu. Noyaner'in spota alınan sözleri şöyleydi:
"Seda ile günlük ilişkim vardı. Hayatı materyal üzerine kuruludur. İzmir'de onun için milyarlar harca, Istanbul'a git, sana bir çay bile ısmarlamaz. Öyle de cimridir. Karakterini sevmem.."
Mülakat ekin ön sayfasında ise "Son İmparator" diye sunulmuştu.
Mülakatın bir yerinde Noyaner, kumar oynamadığını anlatırken, Sibel Can ve Muazzez Ersoy'un onu kumara davet ettiğini ama hep reddettiğini anlatırken "pisliğin içine girmedim" diyordu.
"Seda Sayan'la ilişkiniz mi vardı?" sorusunu ise, "Günlük. Zaten Seda ile şey olmaz" diye yanıtlıyordu. Eşini anlatırken "Dört çocuğumuz var" yanıtını veriyordu.
Noyaner "Bazı saptırmalar var" diyerek şikâyette bulundu.
Yazdıkları özetle şöyle:
"Burada saptırılan bazı konular beni çok üzdü. Bunların düzeltilmesini rica ediyorum. Özellikle Muazzez ERSOY ve Sibel CAN ile ilgili "pisliğin içine girmem" yazısı bu iki sanatçının pislik içinde olduğunu vurguluyor. Bu sanatçıların asla böyle bir pislik içinde olacağını düşünmem. Programdan sonra bazen hobi olarak kumarhaneye gider, kesinlikle de her gün gitmezlerdi. Seda Sayan'la da ilişkim oldu diye bir şey söylemedim. Ben mütevazı bir gazinocuyum. Özel işlerin böyle manşetlerde haber olmasını hiçbir zaman istemedim ve bugüne kadar da böyle bir skandal haberim çıkmadı. Böyle manşet atılması beni tanıyanları yadırgatır. Özellikle şunun düzeltilmesini rica ediyorum. 4 çocuğumun ikisi ilk anneden diğer ikisi de ikinci eşimden diye vurguladım. İlk iki çocuğumun annesi de sağdır ve böyle bir yazıyı da kabul etmemektedirler. Ayrıca büyük fotoğraflardaki insanların birisi organizatör diğeri de şoförümdür. Hiçbir zaman korumalar ile dolaşmadım. Muhabiriniz röportajı da bu gaye ile yapmamıştı. Eski fuarlar ile şimdiki fuar mukayesesi yapacaktı."
Mülakatı yapan Elif Korap ise şunları söylüyor:
"Söyleşiye ilişkin tartışmaları üzüntüyle takip ediyorum. Üzüntümün nedeni, bir kadın olarak istemeden Seda Sayan'ın rencide olmasına yol açmam ve Noyaner'in röportajımıza ilişkin yalan beyanlarıdır. Noyaner'le İzmir Fuarı'nın da açılması vesilesiyle, eski bir gazinocu olması nedeniyle bir mülakat yapmak arzusundaydım. Mülakatımız sırasında Noyaner'den geçmişte birlikte çalıştığı yıldızlarla ilgili anılarından söz etmesini istedim. Noyaner, kendisine Seda Sayan'la ilgili bir soru yöneltmememe rağmen sözü geçen sanatçıyla ilgili konuşmaya başlamıştır. Benim de "Kendisiyle ilişkiniz mi vardı" sorusunu yöneltmem üzerine "günübirlik" yanıtı vermiştir. Bu açıklaması üzerine başlayan tartışmalardan sonra Noyaner çeşitli programlar ve gazetelere verdiği demeçlerde böyle bir söz söylemediğini iddia etmiş, kendisine röportajı konuşmamızın ses bandına dayanarak yazdığımı hatırlatmam üzerine de bundan vazgeçerek bu kez de görüşmeyi gizlice kaydettiğimi iddia etmiştir. Tüm bu sözlerini gazeteme, şahsıma ve mesleğime yönelik bir hakaret olarak kabul ediyorum. Saatlerce süren röportajımız kendisinin de bilgisi dahilinde ses kayıt cihazım açıkken gerçekleşmiştir. Kayıtlarda olmayan herhangi bir ifadesini yazmam söz konusu değildir. Saatlerce süren ve yüz yüze gerçekleşen bir röportajı da gizlice kaydetmem mümkün değildir. Kendisi röportajdan önce ve sonra da foto muhabiri arkadaşıma memnuniyetle onlarca poz vermiştir."

Yorum:
a) Korap'ın profesyonelce davrandığı kesin. İyi ki banda kaydetmiş. Ancak, bazı konularda mülakat yapılan kişiden 'açıklık getirmesini' istemekte sonsuz yarar var. Soruya 'günlük" diye yanıt vermiş. Sonra da 'zaten Seda ile şey olmaz' demiş. Noyaner'in ilişki kelimesinden ne anladığı, neyi kastettiği tam net değil, sözler biraz 'havada': 'Günlük' diyor. Bir müteakip soru ile deşmekte yarar vardı.
b) Dolayısıyla, muğlak kalmış bir yanıt üzerinden, ön sayfaya 'ilişki'den cinsel ilişki gibi algılanacak şekilde ifade koymamak, 'zorlamamak' daha doğru olurdu.