kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kemerburgaz'da trafik kazası: 4 ölü

Yeni Haber
Kemerburgaz yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, kamyonun altına giren otomobildeki 7 aylık hamile anne, baba ve iki kızları hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri hurdaya dönen otomobilde sıkışan cesetleri çıkarmak için saatlerce uğraşırken, olay yerine gelen ailenin yakınlarının feryatları yürek dağladı.

Kaza dün saat 22:30 sıralarında Kemerburgaz Yolu Göktürk Köyü yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre özel bir şirkette muhasebeci olduğu öğrenilen Ali Al (30), 7 aylık hamile eşi Saliha Al (28) ile kızları Büşra (10) ve Beyza Al(5), bir akrabalarında iftar yaptıktan sonra Göktürk Köyü'ndeki evlerine gitmek üzere 34 FA 835 plakalı otomobil ile yola çıktı. Ali Al, Kemerburgaz Yolu Göktürk Köyü istikametinde ilerlerken, kendisine doğru ters yönden 2 otomobilin geldiğini gördü. Al, çarpmamak için direksiyonu kırınca kullandığı otomobil karşı yöne geçti. Bu arada İstanbul isikametinde ilerleyen Mehmet Aydın'ın kullandığı 61 K 6364 plakalı hafriyat kamyonu, Al ailesinin içinde bulunduğu otomobile çarparak sürükledi. Otomobil kamyon ile refüj arasında sıkıştı. Al ailesinin bütün fertleri, otomobil içinde sıkışarak can verdi.

Yoldan geçmekte olan vatandaşlar jandarma ve itfaiyeye kazayı bildirdi. İtfaiye kısa sürede olay yerine ulaştı ancak cesetleri çıkarmak kolay olmadı. Uzun çalışmaların ardından otomobili altına almış olan kamyon vinçle kaldırıldı. Otomobil açığa alındıktan sonra parça parça kesilerek cesetler çıkarıldı. Çalışmalar sırasında kazayı haber alarak olay yerine gelen ailenin yakınları, sinir krizleri geçirdi. Vatandaşlar ve jandarma ekipleri kaza kurbanı ailenin yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı ancak çabalar yetersiz kalınca ambulansta şahıslara sakinleştirici iğne yapıldı.
Ali Al ile aynı şirkette çalışan bir kişi ise kazayı yoldan geçerken gördü. Ölenin arkadaşı ve arkadaşının ailesi olduğunu gören şahıs saaterce gözyaşı döktü. Telefonla ailenin yakınlarına ulaşmaya çalışan şahsın acı haberi duyururken feryad ettiği görüldü.

Kamyon sürücüsü Mehmet Aydın, gözaltına alındı. Kaza nedeniyle her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Jandarmanın yaptığı incelemelerden sonra kamyon ve hurda yığınına dönen otomobil, yoldan çekildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.