kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Vatan gazetesine Gülşen Yüksel’e konuşan Eyşan Özhim "Bir kadının bir kadına âşık olması lezbiyenlik değildir. Âşık olmak başkadır, cinsel ilişkiye girmek başka..." dedi.

2 kadının aşkı lezbiyenliktir

Özlem AVCI / MAGAZİN
Özhim'in "Bir kadına âşık olabilirim ama lezbiyen olmam" sözlerine itiraz eden ünlüler Özhim'i lezbiyenlikle itham etti..
Mankenlik ve oyunculukla adını duyuran Eyşan Özhim'in kadın kadına aşkla ilgili sözleri, gündem yarattı. Hakkında daha önce lezbiyen olduğuna dair iddialar ortaya atılan Özhim'in son röportajındaki "Bir gün kadına âşık olabilirim ama lezbiyen olmam. Bir kadının bir başka kadına âşık olması başkadır, cinsel ilişkiye girmesi başkadır" sözlerine, ünlü kadınlar itiraz etti. Eyşan Özhim'in hemcinsleri, bir kadının başka bir kadına âşık olmasını, arada cinsel ilişki olmasa bile "lezbiyenlik" olarak yorumladı.

Ben de ablama âşığım
HELİN AVŞAR Bir kadının bir kadına âşık olması cinsel dürtüleri de harekete geçiriyorsa lezbiyenliktir. Ne var ki hayranlığın ve sevginin üst seviyede yaşanması sonucu bir aşk varsa durum farklıdır. Örneğin ben de ablama âşığım.

Sadece aşk bile lezbiyenlik
SERAY SEVER Bugüne kadar bir kadının başka bir kadına duyduğu sevgiyi ifade etmek için "aşkım" dediğini duymadım. Çünkü böyle bir durumda beyinlerde direk "lezbiyen" kavramı şekillenir. Bu nedenle bence de bir kadın bir kadınla cinsel ilişkiye girmese de âşık olması lezbiyenliktir. Önemli olan niyettir.

Hedef şaşırtıyor
NİLAY DORSA Eyşan lezbiyenliğin en üst noktasını yaşıyor olmalı. Boşu boşuna bir kimlik arayışına girmesin. Zaten bu sözleriyle kendisi mega lezbiyenliği yaşıyor izlenimi oluşturuyor. Yaptığı açıklamalarla hedef şaşırtmak istiyor.

Aşk karşı cinsle olur

NİLGÜN BELGÜN Bir kadına ilgi duymak lezbiyenliğe girer. Normalde karşı cinse âşık olunması gerekir. Ama aynı cinse ilgi duyulunca bunun adı eşcinsellik oluyor. Böylelikle de "Eyşan Özhim'in başka bir kadına cinsel ilişkiye girmeden, sadece âşık olması lezbiyenlik değildir" diyemeyiz.
Haberin fotoğrafları