kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

5 şirket şartname aldı

Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan ATV-Sabah ihalesine ilişkin, 5 şirket ihaleye katılabilmek için şartname aldı.

TMSF'den edinilen bilgiye göre, şartname alan şirketler tekliflerini vermeleri halinde bugünden itibaren bilgi odalarına alınacak.

Bilgi odalarında şirketlere, satışa çıkarılan ATV ve Sabah'ın yapılarını ve mali durumunu sanal ortamda görme imkanı verilecek.

Bugün ihaleye ilişkin 5 şirketin şartname aldığı, 15 şirketin de şartnameye ilişkin incelemede bulunduğu öğrenildi.

15 EKİM 2007 SON GÜN

İhaleye ilişkin, şartnamede belirtilen önyeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 15 Ekim 2007 tarihinde saat 17.00'ye kadar
ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonuna teslim edilmesi gerekirken, bu tarihten sonra şirketlerin ön yeterlilik incelemelerine geçilecek.

Önyeterlilik incelemesi sonucunda; önyeterliliği geçen katılımcılar, en geç son teklif verme tarihi olan 6 Kasım 2007'ye kadar, Satış Komisyonuna idari zarf, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebilecekler.

Önyeterliliği geçen katılımcıların, ihaleye katılabilmek için Fon'un Vakıfbank T.A.O Esentepe Şubesindeki hesabına 110 milyon dolar teminatı ''ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli'' açıklaması ile yatırmaları gerekiyor.

Bu arada TMSF'nin yapacağı ATV-Sabah iktisadi bütünlüğü satışında 1,1 milyar dolar muhammen bedel açıklanmış, ihale tarihi ise 7 Kasım 2007
olarak kararlaştırılmıştı.

AA