kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Boş kontenjanlar için son dört gün

Yeni Haber
Boş kalan ve ya yerleştirilen üniversite adaylarının kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlara yapılacak ek yerleştirmeler için başvurular bugün başladı.

Başvuruların kesinlikle uzatılmayacağı ek yerleştirmeler için başvurular, 4 Ekim'de sona erecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, yükseköğretim programlarının kontenjanları için yapılacak ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2007-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş olmak gerekiyor.

Adaylar, bugün ve 4 Ekim'e kadar "2007-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu"nu, ÖSYM'nin Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 3 YTL karşılığında satın alabilecekler.

Açıklamaya göre, adaylar, tercihlerini, Başvuru Merkezi aracılığıyla veya kişisel olarak internet üzerinden yapabilecek. Posta ile merkeze gönderilen tercih formları işleme alınmayacak. Adaylar, kılavuz ücreti ile tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3 YTL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek.

ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile kılavuz satış noktalarının adresleri ayrıca gazete ilanında ve ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak.
2007 ÖSS yerleştirme sonuçları ve yeni açılan programlar sonucunda ön lisans programlarında toplam 48 bin 753, lisans programlarında ise 18 bin 954 boş kontenjan bulunuyor.

(ANKA)