kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dizinin ilk bölümünü yayın gününden önce oyuncuların tam kadro hazır bulunduğu bir grupla izleyen Yapımcı Osman Yağmurdereli; atv yöneticileri, reklam verenler, oyuncular ve çeşitli meslek grubundan 30 kişinin fikrini aldı.

Kendi reytinglerini kendileri ölçtüler

Mustafa KIZIL/MAGAZİN
Bu gece atv'de başlayacak olan 'Sessiz Gemiler' adlı dizinin yapımcısı Osman Yağmurdereli bir ilki gerçekleştirdi ve yayın öncesi mini anket yaptı. 30 katılımcı aynı sonuçta birleşti: İzleyici bol gözyaşı dökecek!..
atv'nin iddialı dizisi 'Sessiz Gemiler'in ilk bölümünü oyuncular, atv yöneticileri, reklam verenler ve televizyon eleştirmenleri yayın gününden önce Swiss Otel'in balo salonunda izledi. Yapımcı AKP Milletvekili Osman Yağmurdereli, gösterimde bir ilki gerçekleştirerek; anlaştığı profesyonel bir araştırma firması yardımıyla salondaki reytingi ölçtü. Farklı meslek gruplarından yaklaşık 30 kişilik izleyici grubu da salona alındı ve onların da fikri soruldu. Dizinin bitiminde salondaki herkese eleştiri ve önerilerini yazabileceği bir form dağıtıldı. Mini bir reyting araştırması olan bu anketin sonunda, diziyle ilgili ortaya çıkan en belirgin sonuç; 'Sessiz Gemiler' isimli dizinin izleyicileri gözyaşına boğacağı oldu.

HERKES AİLESİNİ ARAYACAK
'Sessiz Gemiler'in oldukça iddialı bir proje olduğunu söyleyen dizinin yapımcısı Osman Yağmurdereli, "Değişik bir iş yapmak istedim. 'Sessiz Gemiler' benim yıllardır düşündüğüm bir proje. Kafamdaki hikayeyi yazarımıza anlattım, o da böyle bir senaryo yazdı. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; baştan aşağı benim duygularımla yapılmış bir proje. Sadece bir şeyden yüzde yüz eminim; diziyi izleyen herkes telefona sarılıp hemen anne ya da babasını arayacak" diyor. atv'nin iddialı projesi 'Sessiz Gemiler'in ilk bölümü bu akşam saat 22.10'da yayınlanacak.
Haberin fotoğrafları