kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Oruç açma isteğine yanıt bomba oldu'

Mürsel ACAY SABAH
13 kişinin öldüğü katliamdan yaralı kurtulan köylü dehşet anlarını anlattı: Oruç açalım öyle öldürün dedik. Üzerimize el bombası atıp, ateş açtılar..
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında 12 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan terör örgütü PKK'nın katliamından büyük bir şans eseri yaralı olarak kurtulan iki köylüden Memduh Acer, dehşet anlarını anlattı. Yollarını kesen kişilere "Oruçluyuz yapmayın, bari orucumuzu açalım" dediklerini belirten Acer, "Bizi dinlemediler üzerimize bomba attılar, araca ateş açtılar" dedi.

ÇAPRAZ ATEŞE ALDILAR
Katliamdan kurtulan tanığın ve yetkililerden edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Beşağaç köyüne su getirilmesi çalışmalarına katılan 7'si köy korucusu 14 kişi önceki akşam iftara yetişmek için saat 17.00 sıralarında yola çıktı. Köye yaklaşık 12 kilometre mesafede iken 14 köylünün içinde bulunduğu minibüs 2 terörist tarafından durduruldu. Silahlı 2 köy korucusu ile birkaç köylü minibüsten aşağıya indi. Bu sırada teröristler, köylülerin bulunduğu minibüse iki el bombası attı. Daha sonra etrafta gizlenen diğer PKK'lı teröristler de çıkarak, köylüleri çapraz ateşe tuttular. Olayda şehit olanların isimlerinin; gönüllü köy korucuları Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, Kamil Akdoğan, geçici köy korucusu ve muhtar Yusuf Acer, geçici köy korucusu Zeki Acer ile kanal işinde çalışan köylüler Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer, Cuma Ermahan olduğu öğrenildi. Saldırıda Memduh Acer ve Erdal Acer ise yaralandı.

12 KM YÜRÜDÜ
Saldırıda kalçasından yaralanan Memduh Acer, yollarını kesen kişilere "Oruçluyuz yapmayın, bari iftarımızı açalım. Öldürecekseniz ondan sonra öldürün" dediklerini belirterek yaşadıkları şöyle anlattı: "Bizi dinlemediler ve üzerimize el bombası attılar. Çevrede gizlenen diğer teröristler de çıktı ve otomatik silahlarla araca ateş açtılar. Saldırıdan ben ve Erdal yaralı kurtulduk. Ancak Erdal'ın durumu ağırdı. Bölgede cep telefonu çekmediği için ben yaralı halde köye gittim. Köye yaklaştığım sırada silahla ateş açıp, köylülere haber verdim. Sonra gelip, beni yaralı halde buldular." Yaşamını yitiren 12 vatandaşımız dün Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenin ardından Beşağaç köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları