kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kayınvalide sevgisi albüm yaptırıyor!

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN
Kral TV'de yaptığı 'Mucize Nağmeler' adlı programı büyük beğeni toplayan Ercan Saatçi, son zamanlarda prodüktörlüğe ağırlık vermiş gibiydi. Ama o müzikten vazgeçmediğini, hatta birkaç ay sonra kayınvalidesine ithafen bir albüm çıkaracağını söyledi..
Ramazan ayı başında Kral TV'de yayınlanmaya başlanan 'Mucize Nağmeler' profesyonel Türk müziği sanatçılarının yanında müzikle amatörce uğraşan ünlü isimleri ağırlıyor ve seyirciden büyük ilgi görüyor. 'Mucize Nağmeler'in prodüktörlüğünü yapan Ercan Saatçi, programın Ramazan'dan sonra da devam edeceğini söylüyor. 'Mucize Nağmeler'in bir bölümünde, konservatuardan hocası İnci Çayırlı ile birlikte mikrofon başına geçecek olan Saatçi, 40 yaşını bitireceği mart ayında kayınvalidesi Tansu Özök'e ithafen bir albüm çıkaracağını da belirtiyor.

* 'Mucize Nağmeler' bu Ramazan'ın programı oldu diyebiliriz, herkes çok severek izliyor. Bu kadar ilgi görmesini bekliyor muydunuz? Bu programın özel bir yeri var. Zarafeti ve naifliği ön plana çıkartmak istiyoruz bu programda. Bir de hakikaten insanlar hasret kaldı bu müziğe. Belki yeni jenerasyon hiç görmedi, duymadı bunları. Ben bu tarzda bütün programların seyirciyi cezbettiğini biliyorum. Ayrıca bu bir Ramazan programı değil, onu da söylemek isterim. Mucize Nağmeler, Türk Müziği enstrümanlarıyla yapılan bir unplugged.

* Ama Ramazan'da başlamış bir program sonuçta... Evet, Ramazan'da başladı ama aslında bir Ramazan programı olarak düşünülmedi. Buradan şunu da anlayabilirsiniz; program Ramazan'dan sonra da devam edecek. Buradaki konsept çok farklı. Programa; ses sanatçılarının yanında, meslek hayatlarında başka alanlarda başarılı olmuş kişileri davet ediyoruz. Örneğin bir tiyatrocu, bir opera sanatçısı, bir gazeteci gibi... Onların gönül pencerelerinden bu müzikleri seslendirmeleri çok ilgi çekiyor. Bir de; günümüzün bu karmaşık müzik ve magazin ortamında çok farklı yerde durduğuna inanıyorum bu programın. Bu şarkıları özlemişiz, onu gördük.

PROGRAM ALBÜMÜN DEVAMI

* Bir Türk Sanat Müziği sanatçısıyla bir tiyatrocu ya da gazeteciyi bir araya getirip, şarkı söyletmek nereden aklınıza geldi? Ben bir buçuk yıl önce 'Mucize Nağmeler' diye bir albüm yapmıştım. O albümde Müjdat Gezen, Sezen Aksu, Fatih Erkoç, Kenan Doğulu gibi aslında Türk Müziği sanatçıları olmayan sanatçı dostlarımıza birer Türk Müziği eseri söyletmiştik. Dolayısıyla önce albüm olarak ortaya çıktı bu proje. Daha sonra da Kral TV'de bu tarz bir televizyon programı yapmaya karar verdik.

* Ses sanatçılarının yanına eşlik edecek isimleri nasıl seçtiniz? Tabii müzikle alakasız insanları seçmedik, müzikle bir teması olan isimleri konuk almaya çalıştık. Örneğin Oktay Kaynarca'yı konuk alalım dedik ve yanına kim gider diye düşündük, olsa olsa Zara olur dedik mesela.

* O zaman önce amatör şarkıcıları belirlediniz... Evet, aşağı yukarı öyle oldu. Ama Fatih Erkoç'un yanında Zuhal Olcay olsa ne güzel olur diye düşündüğüm de oldu. Aslında çok farklı tipleri bir araya getiriyoruz bu programda. Bunu yaparken de epey düşündük aslında.

* Amatörler arasında performansıyla sizi çok şaşırtan bir isim oldu mu? Valla hepsi çok iyiydi. Zaten tiyatrocular çok iyi şarkı söyleyebilir, müzik kulakları vardır. Ama bazıları hakikaten çok acayip söylüyorlar. Örneğin Haluk Bilginer, inanılmaz bir sese sahip. Levent Kırca'nın sahne performansı muhteşem oldu. Keza Nurseli İdiz de öyle. Şafak Sezer bir Zarife söyledi, görmeliydiniz.

* Bir prodüktör olarak iştahınızı kabartan, albüm yapayım diye düşündüren biri oldu mu aralarında? Yok, ben o gözle bakmıyorum. Zaten albüm yapacak bir sektör yok artık. En kral sanatçılara bile albüm yapsanız satmıyor.

BEN İYİ BİR BESTECİYİM

* Televizyona prodüksiyonlar yapmaya devam edecek misiniz peki? Evet, televizyon için bazı projelerimiz var. Bunların arasında müzik programları ve bir dizi var. Ayrıca bir sinema filmi, Şafak Sezer'in başrolünde oynadığı Kutsal Damacana'yı yaptık. Sinemada bir şeyler yapmaya devam edeceğiz.

* Biz sizi müzisyen ve şarkıcı kimliğinizle tanıdık aslında ama siz o kimliğinizi biraz geriye çektiniz, niye? Hiç çekmedim, 13 Mart 2008 yılında 40 yaşında oluyorum ve 40 yaşımda, kayınvalidem Tansu Hanım'a ithafen, 40 tane şarkımı seslendireceğim bir albüm çıkaracağım. Neredeyse 25 yıllık müzik hayatımda ürettiğim şarkıları söylemek istiyorum. Benim solistlik gibi bir iddiam yok ama iyi bir besteci olduğumu düşünüyorum, bu konuda mütevazılık yapmayacağım. O yaptığım şarkıları kendim seslendireceğim.

* Genelde damatlarla gelinlerin, kayınvalideleriyle arası pek iyi olmaz. Sizse kayınvalidenize ithafen albüm yapıyorsunuz... Ben kaynanamı çok severim. Tansu Hanım, kayınvalidem olmasının dışında benim en iyi dostumdur her şeyden önce. Canım sıkıldığında danıştığım, dertleştiğim birisidir. Bizim kayınvalide-damat ilişkimiz olmadı hiçbir zaman. Beni müzik konusunda çok teşvik ediyor, 'Kendine çok yazık ediyorsun, albüm yapman lazım' diye kafamın etini yiyor desem doğrudur. Ben de ona söz verdim, böyle bir albüm yapacağım.

* Eşiniz, Gülümsün Hanım bozulmuyor mu, ona ithaf etmiyorsunuz diye? Ona ben hayatımı ithaf ettim!

* Peki 'Mucize Nağmeler'de, kendiniz mikrofonun başına geçecek misiniz? Evet, geçeceğim. İnci Çayırlı benim hocam. Hocamla beraber katılacağız programa ve düet yapacağız. Biraz zor olacak ama... Konservatuvarda korkardık kendisinden!
Haberin fotoğrafları