kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kadayıf

Malzemeler
*
500 gr. kadayıf
* 125 gr. tereyağı
* 2 su bardağı ceviz
* 1 rulo kaymak

Şerbeti için:
*
3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı vanilya

Yağı eritin ve soğutun. Kadayıfı bir kaba alın ve üzerine yağı döküp, harmanlayın. Kadayıfı ikiye bölün. Bir yarısını bastırarak fırın tepsisine döşeyin. Üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı yine bastırarak cevizlerin üzerine döşeyin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kadayıf pişerken şerbetini hazırlayın. Bunun için bir tencereye şeker ve suyu koyun. 15 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı koyun ve karıştırın. Kadayıf ılınınca, yine ılık halde olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerini kapatın ve 4 saat dinlendirin. Kadayıfı dilimlere ayırın ve kaymakla birlikte servis yapın.

Havuç çorbası
Malzemeler
*
2 adet havuç
* 2 çorba kaşığı un
* 3 su bardağı süt
* 3 su bardağı et suyu
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber

Havucu yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş havucu ve yağı bir tencereye koyun ve 1 dakika kavurun. Unu da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Sütü ve et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısın ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte servis yapın.

Etli ekmek
Malzemeler
*
3 su bardağı un
* 2 kaşık sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 100 gr. tereyağı
* Tuz
* Ilık su

İçi:
*
250 gr. kıyma
* 1 adet rendelenmiş soğan
* Tuz
* Karabiber
* 1 fincan su

Unu hamur kabına eleyin. Tuz, kabartma tozu, sıvı yağ ve su ile hamur yapın. 15 dakika bekletip bezelere ayırın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp, suyla yumuşatın. Hamurları oklava ile açın. Açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız içten koyup, kapatın. Teflon tavada veya saçta arkalı önlü pişirin. 2 tarafını fırçayla yağlayın ve sıcak olarak servis yapın.