kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güzel kadınlar da yetenekli olabilir!

MERVE YURTYAPAN MAGAZİN
atv'nin beğeni toplayan komedi dizisi 'Fesupanallah'ta zengin bir dulu canlandıran Şebnem Özinal 'İnsanlar artık güzel kadınların da yetenekli olabileceğini kabul etmeli" diyor..
atv ekranlarında yayınlanan 'Fesupanallah' adlı dizide rol alan Şebnem Özinal, canlandırdığı Sema Karaduman karakteriyle dikkat çekiyor. Başarılı oyuncu dizinin çok beğenildiğini belirtiyor ve şunları söylüyor: "Evlenmeden önce bana getirilen her rolü elemeden kabul ediyordum. Şimdi daha seçici davranıyorum. Aile yaşantımı zedelemeyecek, Türk toplumunun da tepkisini almayacağım projelerde yer almak istiyorum" ... Özinal, insanların güzel kadınların yeteneklerini görememesinden de yakınıyor.

* Fesupanallah'ın bu kadar beğenileceğini tahmin etmiş miydiniz?
Bizim kadromuz ve senaryo ekibimiz çok sağlam işler yapıyor. Hasan Kaçan'ın Ekmek Teknesi'nden gelen bir başarısı var. Bu kadar dizi yoğunluğunun içinde halkın sevgisini kazanmak bizi çok mutlu etti. Sinema filmi gibi bir kadro oldu. Komedi birikimi olan oyuncular biraraya toplandı. Açıkcası bize bu sonuç sürpriz olmadı.

* Komedi dizisi çekmek zor mu?
Tabii ki zor... İnsanları ağlatmak kolay. Ancak insanlar her şeye gülmez. Montajda bu hissi vermek ve o tempoyu tutturmak gerekiyor. Komediye dublaj yapmak işi soğutuyor. Çekimlerimizi sesli yapıyoruz.

ÜÇ DİZİ TEKLİFİ GELDİ
* Yer aldığınız projeler hep tutuyor. Bu konuda bir öngörüye sahip misiniz?
İstikrar çok önemlidir. Ani iniş çıkışları sevmiyorum. Sürekli bir projeden diğerine geçmek bana göre değil. Girdiğim bir proje uzun soluklu olsun istiyorum. Buna şans ya da titiz çalışmak diyebiliriz. Mutlu ve huzurlu bir çalışma yapmanız gerekiyor. Bana bu projeyle birlikte 3 diziden daha teklif geldi. Ancak ben artık bu konuda tecrübeye sahibim. Tutmayacak diziyi anlayabiliyorum.

* Oyunculukta kurallarınız var mı?
Evlenmeden önce bana getirilen her rolü elemeden kabul ediyordum. Şimdi daha seçiciyim. Aile yaşantımı zedelemeyecek, Türk toplumunun tepkisini almayacak projelerde yer almak istiyorum.

* Mankenlikten oyunculuğa geçiş yapanlar her dönemde eleştirilmiştir. İyi performans sergileyeni bir yerden sonra kabul ediyorlar mı?
İyi bir iş her zaman takdir görür. Ben de bu mesleğe ilk başladığımda çok eleştirildim. Ancak çalıştım, çabaladım ve hırslandım. İnsanlar bu kız da başaramadı desinler istemedim. Çok severek yaptım ve sonunda başardım.

* Sizin bu isimler arasında beğendikleriniz var mı?
Hande Subaşı'yı çok beğeniyorum. Çok güzel bir kız. Aynı zamanda kalibiyetli ve çok istekli... Çok istikrarlı olduğunu düşünüyorum. Güzel kadın da yetenekli olabilir. Bazıları "Bu kadın güzel olduğuna göre boştur. Öyleyse izlemeyelim" diyorlar.

MANTIĞIMI KULLANIRIM
* Hırslı mısınız?
Sadece iyi olmak yetmiyor. Hırslı da olmak gerekiyor. İş yaşantımda bocaladığım oldu. Ancak toparlanmayı başardım. Sağlıklı bir hayat yaşıyorsanız her şey dengeleniyor. Huzurlu olunca daha iyi kararlar veriyorsunuz. Hep mantığımla seçim yapıyorum. Duygusal davranmıyorum. Bu nedenle doğruyu buluyorum.

* Son dönemlerde tiyatrocular arasındaki polemikleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tiyatrocuların polemiklerden uzak durması gerekiyor. Çünkü insan faktörüyle insanı öğretmeye çalışıyoruz. Örnek olmamız gerekiyor. Bir anlamda halkla ilişkiler yapıyoruz.

* Oyuncu olmak isteyen çok kişi var. Peki, sadece istemek yeterli mi?
Oyuncu olmak istediğimde babam çok kızmıştı. Mühendislik okudum. Ancak çok istiyordum v e oyunculuğu başardım. İstemenin yanı sıra yeteneğinizin olması gerekiyor. Gençler kısa yoldan şöhret olmak istiyorlar. Bu çok tehlikeli. Okumadan para kazanmak istiyorlar. Oyunculuk çok zor bir iştir. Uzun vadede para kazanabiliyorsunuz. Hobi olarak yapılacak bir şey değil.

* Bir projeye dahil olmaya karar verirken kastta oyunculuğunu beğenmediğiniz kişiler olursa ne yapıyorsunuz?
Oyunculuğunu beğenmediğim bir insanla oynamak istemem. Bu iş futbol gibidir. Biz paslaşarak oynuyoruz. Karşımdaki kişi iyi olmazsa benim oyunculuğumu da düşürür. Çok titizim. Dizinin oynayacağı güne bile bakarım.