kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karataş'ın cenazesi toprağa verildi

Yeni Haber
Tunceli'nin Hozat ilçesi Boydaş köyü kırsal alanında odun toplarken dur ihtarına uymadıkları iddiasıyla askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Bülent Karataş'ın cenazesi Hozat Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi ilçe merkezinden mezarlığa kadar yürüdü.

Öte yandan, Tunceli Valiliği tarafından olayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şahısların terör örgütü mensubu oldukları ve yapılan dur ihtarına karşılık ormanlık alana kaçmaları nedeniyle ateş edildiğine yer verildi.

Açıklamada, "Ölü olarak ele geçirilen terörist B.K., terör örgütü üyesi olmak suçundan 1999 yılında cezaevinde yatmış olup, halen terör amaçlı yardım ve yataklık yapmak suçundan mahkemesinin devam ettiği, yaralı olarak ele geçirilen terörist R.Ç.'nin de, terör amaçlı silah ve mühimmat bulundurma suçundan daha önce cezaevinde yattığı tespit edilmiştir." denildi.

CHA