kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta otobüs tarandı: 12 ölü

AA
Yeni Haber
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu ölen 12 kişiden 7'sinin köy korucusu olduğu bildirildi. Saldırıda 2 kişi de yaralandı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Beşağaç köyü bölgesinde köylerine su getirmek amacıyla çalışan 14 kişinin, dün saat 17.00 sıralarında minibüsle köylerine dönerken, PKK terör örgütü mensupları tarafından haince pusuya düşürüldüğü kaydedildi.

Teröristlerin açtığı ateş sonucu 7'si köy korucusu 12 kişinin katledildiği ve 2 kişinin de ağır yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralıların askeri helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi ile Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındkları bildirildi.

Açıklamada, ''Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede operasyonlara başlanmıştır. Bölge halkının sözde temsilcisi olduğu iddiasında bulunan kanlı hain örgüt, yapmış olduğu bu eylemle çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir'' denildi.

KATLEDİLEN 12 KİŞİDEN 8'İNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında terör örgütü PKK'nın katlettiği 12 kişiden 8'inin kimliği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, saldırıda ölenlerin köy muhtarı Yusuf Ecer ile Rahmi Ecer, Mecit Ecer, Celil Ecer, Bengin Ecer, Kamil Ecer, Fethi Ecer ve Cuma Elma olduğu belirlendi.

Olayda yaralanan ve henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişinin tedavisi sürüyor.

Terör örgütü PKK'nın minibüse saldırısı sonucu, 7'si korucu 12 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Olayı gerçekleştiren teröristlere yönelik olarak güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyon sürüyor.