kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ergun Gürsoy (yanda) hemşerisi Oflu İsmail için devreye girmiş.

Oflu'nun tahliyesinde Gürsoy'un parmağı...

FERİT ZENGİN ÖNDER ŞUŞOĞLU / İSTANBUL
Oflu İsmail'in tahliyesi için eski Galatasaray yöneticisi Ergun Gürsoy'un arandığı, onun da hâkime ricacı olduğu öne sürüldü..
Oflu İsmail olarak bilinen İsmail Hacısüleymanoğlu'nun 29 yıl önce Semiramis Gazinosu'nda işlediği cinayetin ardından kaçtığı İtalya'dan gıyabında verilen 36 yıl hapis cezası nedeniyle Türkiye'ye iade edildikten sonra tahliyesinin ardındaki gerçek, teknik takiple ortaya çıktı. Hacısüleymanoğlu, oğlu Başaran ve yeğeninin de aralarında bulunduğu 35 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı. Polis takibinde Hacısüleymanoğlu'nun tahliyesi için oğlu Başaran'ın Galatasaray yöneticisi Ergun Gürsoy'u aradığı, onun da 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Trabzonlu A.H'ye ricada bulunduğu ortaya çıktı.

TEŞEKKÜR TELEFONU
Tahliye kararının ardından, Hacısüleymanoğlu ve oğlunun teşekkür için aradığı Gürsoy'un "Hemşerilik var. H.A. da aslan gibi oğlandır" sözleri de teknik takiple belirlendi. Takibe göre Gürsoy ile Başar Hacısüleymanoğlu arasındaki telefon görüşmeleri 15 Mart 2007'de başlayıp, tahliye gününe kadar sürdü. Bu arada "Çetele" operasyonuyla gözaltına alınan 34 kişiden, İsmail Hacısüleymanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17'si tutuklandı. Oflu İsmail'in "çete üyesi olmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamasıyla tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi
Haberin fotoğrafları