kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Darfur'a asker göndermeye varız

BAŞBAKAN Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, tüm dünyaya teröre karşı işbirliği yapma çağrısında bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin Sudan'ın Darfur bölgesinde kurulacak uluslararası barış gücüne katkı sağlamaya olumlu baktığını söyledi. Erdoğan şu mesajları verdi:

DARFUR'A ASKER: Türkiye, uluslararası barışın korunmasına özgün katkılarda bulunabileceğini kanıtlamış bir ülkedir. Bu çerçevede, kabulünü memnuniyetle karşıladığımız Güvenlik Konseyi kararı uyarınca Darfur'da kurulan UNAMİD'e katkıda bulunmayı olumlu değerlendiriyoruz.

TÜRKİYE DONÖR ÜLKE- Son yıllarda sağladığı kalkınma, teknik ve insani yardımlarıyla donör ülke konumuna yükselmekte olan Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaptığı resmi ve özel sektör kaynaklı toplam kalkınma yardımları 1.7 milyar dolara ulaşmıştır.

KIBRIS'A TAKVİM Türk tarafı, BM Genel Sekreteri'nin Planını büyük bir çoğunlukla kabul ederken, Rum tarafı, Rum liderliğinin yanlış yönlendirmesi sonucu reddetmişti. Tarafların hızlandırılmış bir yöntem ve takvim uyarınca kapsamlı çözüm müzakerelerine derhal başlaması zaruridir.

BM'DE REFORM: En geniş uzlaşmayı yansıtacak bir Güvenlik Konseyi reformunun BM'nin meşruiyetini, saygınlığını ve etkinliğini daha da artıracağını unutmamalıyız. Türkiye'nin, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Güvenlik Konseyi üyeliğine adaylığını da bu vesileyle teyit etmek istiyorum.

ASIL SORUN FİLİSTİN: Filistin sorununu Ortadoğu ihtilafının odağındaki temel mesele olarak görüyoruz. Filistin sorununa kalıcı bir siyasi çözüm bölge kadar küresel istikrar için de büyük önem taşımaktadır.