kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erhan Tuncel

Hrant Dink cinayetini polis de bekliyormuş!

Cinayet sonrası Erhan Tuncel ile telefon görüşmesi yapan istihbaratçı polis memuru Zenit'in cinayetin işleneceğini beklediği ortaya çıktı..
Hrant Dink cinayetini organize ettiği iddiasıyla yargılanan polis muhbiri Erhan Tuncel'in cinayetten yarım saat sonra bir polis memuruyla yaptığı telefon konuşmasının kayıtları ortaya çıktı. Tuncel, dava dosyasına eklenen kayıtta Yasin Hayal ve arkadaşlarının cinayetle ilgisi bulunmadığını belirterek "Bir alaka varsa, getirir teslim ederim" deyince, polis memuru "Niye getiriyorsun, ne gereği var" cevabını veriyor. Tuncel, polis memuru Muhittin Zenit ile yaptığı telefon görüşmesinde Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili olarak, "Kim yaptıysa eline koluna sağlık" diyor. Polis memuru Zenit, Hrant Dink için küfürlü sözler sarf ediyor. Görüşmede polis memuru, Tuncel'e "reis" diye hitap ediyor.
Muhittin Zenit: Reis nasılsın?
Erhan Tuncel: Valla iyidir.
M.Z.: Belki bizimkiler aramıştır. Biliyorsun ya konuyu.
E.T.: Yok yeni söylediler de. Yeni haberim oldu.
M.Z.: İnanayım mı lan.
E.T.: Valla bizle alakası yok abi. Biz çalışıyoruz, işimizde gücümüzdeyiz abi. Tamam, bi onlarla görüşeyim de seninle görüşürüz abi, tamam? Konuşma sırasında polis memuru; Tuncel'e, Yasin Hayal'in "Hrant Dink'i arkadan vurup teslim olacağı" yönündeki ihbarını hatırlatıyor.
M.Z.: Konuştuğumuz konu var ya. Kaç defa konuştuk. O zaman da söyledik, biliyosun. İster istemez o tarafa doğal olarak yüklenme olacak şimdi.
E.T.: Yüklensinler, bi şey çıkacağını zannetmiyorum istedikleri gibi. Çünkü şu an çıkış olmadı burdan yani.
M. Z.: Ne oğlum, direk kafaya sıkmışlar.
E.T.: Öldü mü?
M.Z.: Tabi canım. Tek farklılık, kaçmayacaktı ama bu kaçtı.
E.T.: Yakalandı mı peki?
M.Z.: Yok canım.
E.T.: Yok abi, yok kesinlikle. Eğer bizle alakalıysa araştırırım ederim getirir uygun bir şekilde size de teslim ederim yani.
M.Z.: Ulan oğlum niye getiriyorsun. Getirmenin ne gereği var.
E.T.: Bizimle alakalı olduğunu zannetmiyorum da.. ama yapanın da eline koluna sağlık..
M.Z.: Öyle tabi canım, orası öyle.