kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de otomobilde de sigara içmek yasaklandı

Yeni Haber
İngiltere'de bugün yürürlüğe giren yeni karayolları kanunu gereği, direksiyon başında cep telefonuyla konuşmanın yanı sıra sigara içmek de yasak kapsamına alındı.

İngiltere'de kapalı alanlarda ve kamuya açık yerlerde sigara içmenin tümüyle yasaklanmasının ardından sürücülerin otomobiline biner binmez sigara yaktığını, bunun da sürücünün otomobil kullanırken dikkatinde büyük azalmaya yol açtığını belirten yetkililer, direksiyonda sigara içilmesini de yasak kapsamına aldı.

Buna göre, direksiyon başında sigara içerken otomobiliyle kazaya yol açan sürücüler, "dikkatsiz araç kullanma" kapsamına alınacak, ölüm ya da yaralanma olmasa da 2500 sterline kadar para cezasına çarptırılabilecek. Sürücünün ehliyetinden 3 ile 9 arasında değişen puan silinebilecek ve hatta yargıç kararıyla trafiğe çıkması yasaklanabilecek.

Yeni karayolları kanunu, eskisinde bulunmayan 29 hüküm içeriyor. Yeni yasa, 29 yeni yasak ve kural getiriyor. Bu yeni kurallar arasında, gözüne güneş ışığı vuran sürücülerin otomobillerini kenara çekip beklemeleri de bulunuyor.

(AA)