kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Rumların üyeliği yüzyılın en büyük hatası"

Yeni Haber
The Guardian gazetesinin köşe yazarı Jonathan Steele, Kosova'nın bağımsızlığını savunduğu yazısında Kıbrıs Rum Kesimi'nin Kıbrıs sorunu çözülmeden AB'ye alınmasının "AB'nin bu yüzyılında yaptığı en büyük hata olduğunu" belirterek "Brüksel, pazarlık gücünü kaybetti" diye yazdı.

AB'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ni Kıbrıs sorunu çözülmeden üye yapmasının çok büyük bir hata olduğu bildirildi. The Guardian gazetesinin köşe yazarı Jonathan Steele, Rumları üye yapmanın "AB'nin bu yüzyılında yaptığı en büyük hata olduğunu" belirterek "Brüksel, pazarlık gücünü kaybetti" diye yazdı.

Jonathan Steele, Kosova sorununu değerlendirdiği yorumunda AB'nin Sırpların tüm argümanlarına karşın Kosovo'nun bağımsızlığından yana bir tutum takınmasını istedi. Sırpların, radikal milliyetçilerin kontrol altında tutulması için Sırbistan'ın AB tarafından adaylık statüsünün verilmesini talep ettiklerine dikkat çeken Steele, AB'nin bu tür talepleri hiç tereddüt göstermeden reddetmesi gerektiğini savundu. Steele şunları yazdı:"Kıbrıs'ın (Rum Kesimi) adadaki Rum-Türk iltilafı çözülmeden AB'ye girmesine izin vermek AB'nin bu yüzyılda yaptığı en büyük hatadır. Brüksel, pazarlık gücünü kaybetti."