kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Otomotive ramazan bereketi

ÖZHAN TEZEL
24.09.2007
Ramazanın gelmesiyle durgunluk yaşamaktan korkan sektör kampanyalarına hız verdi. 8 bin 500 YTL'ye varan indirim, bin 500 YTL'ye kadar yakıt desteği sunan otocular tek taş yüzük bile veriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Otomotive ramazan bereketi
Otomotiv sektörüne ramazan bereketi geldi. Otomotiv firmaları Ramazan ayıyla birlikte, kampanyalarına hız verdi. Kampanyalarda 8 bin 500 YTL'ye varan indirim ve bin 750 YTL'ye varan yakıt desteği sunulurken, vadeler 60 aya kadar uzuyor. Birbirinden ilginç kampanyalarda, otomobil satın alanlara tek taş yüzük bile hediye ediliyor. Ramazan kampanyalarından bazıları şöyle:

* OTOKOÇ'TA eylül ayı sonuna kadar Ford markalı otomobillerde Otokoç'a özel yüzde 0'dan başlayan faizlerle kredi kullanım imkanını sunuluyor. 5 bin 173 YTL'ye varan nakit alım indirimi yapan Otokoç'ta ticari araçlar ise 18 bin YTL'ye 18 ay yüzde 0 faiz imkanıyla satılıyor.

* BİRMOT, eylül ayında kredili alımlarda 20 bin YTL için 24 aya yüzde 1.26 faiz uyguluyor. Bu kampanya ile Lancia'ya ayda bin YTL ödeyerek sahip olmak mümkün.

* TOYOTASA, 3 Ekim tarihine kadar sürecek kampanyasında 2 bin YTL'ye kadar indirim yapıyor. Kampanyada, Avensis 2.0 D-4D modelinde 2 bin YTL, Yaris 1.3 MT'lerde ise bin YTL indirim sağlanıyor.

* HYUNDAI, binek otomobillerde modele göre 8 bin 500 YTL'ye varan indirimler, hafif ticari araçlarında ise modele göre 7 bin 350 YTL'ye varan indirim uyguluyor. Hyundai, binek otomobillerde 10 bin YTL'ye 6 ay yüzde 0 faiz ve hafif ticari araçlarda 19 bin YTL'ye 12 ay yüzde 0 faiz ile kredi imkanı sunuyor.

* FIAT, Opet ile ortaklaşa bir kampanya düzenliyor. Eylül ayında Fiat Doblo'nun Combi ve Cargo versiyonlarından birini alan tüketicilerin araçlarının 'yakıt güvence sistemi' kartlarına 1 bin 750 YTL değerinde paropuan yükleniyor. Fiat Linea'da, 15 bin YTL'lik kredi 12 ay sıfır faizle sunuluyor.

* KOÇ- F i a t Kredi, otomotivde ramazan kampanyalarına katılanlardan. Eylül ayında Fiat bayilerinden Fiat ticari araç, Grande Punto ve Fiat Panda'yı 'KOÇ-Fiat Kredi' kullanarak satın alan tüketicilere 3 yıl veya 100 bin kilometre uzatılmış garanti hediye ediliyor.

* RENAULT, 'Extreme Günleri' dahilinde satış noktalarını ziyaret eden müşterilere 'kazı-bul' oyunu oynatıyor. Bu sayede otomobilseverler, F1 ile ilgili binlerce sürpriz hediyenin yanısıra çekilişle 1 adet Megane HB Extreme kazanma şansı elde ediyor. Ayrıca, "Hemen al, 2008'de öde" kampanyasını sürdüren Renault, kampanyanın ilk taksidini de kendi ödemeyi öneriyor. Renault'da, Scenic ve Grand Scenic modellerinde 2 bin YTL'ye varan indirimler de sunuluyor.

* DACIA, eylül ayında da cazip fiyatlar ve uygun ödeme koşulları sunuyor. Logan MCV modelinde takas indirimi ve 3 bin 100 YTL'ye varan nakit alım indirim sağlayan Dacia'da, yedi kişilik Logan MCV'nin fiyatı 24 bin 550 YTL ila 33 bin 980 YTL arasında değişiyor.