kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlkokul mezunu Musa Bey canlı bombayı 400 metreden avlıyor

ŞAH TANYERİ
Karamanlı işadamı Musa Akgül, bir Amerikan firmasıyla ortak geliştirdiği kamera sistemi ile insan veya araçtaki bombayı uzaktan röntgen ışınıyla belirleyecek..
İlkokul mezunu Karamanlı girişimci Musa Akgül, uzaktan kumandalı kapı ve bariyer sistemlerinden sonra teröre karşı teknolojiyle savaş için kolları sıvadı. Motor ve Otomasyon San. Tic. Ltd. unvanlı şirketinin imal ettiği "Suikast tipi yol kesici" olarak nitelediği bariyerleri Genelkurmay Başkanlığı ve ABD'nin İstanbul Başkansolosluğu başta olmak üzere birçok yere sattıklarını bildiren Akgül, Amerikan firmasıyla birlikte geliştirdikleri kamera sistemiyle, canlı bombaları ve bomba yüklü araçları uzaktan belirleyeceklerini açıkladı. Akgül'ün verdiği bilgiye göre, 2 aya kadar satışa hazır hale gelecek kamera, 400 metre mesafeden insan veya araçta bomba olup olmadığını röntgen ışınlarıyla saptayacak. Patlayıcı tespiti halinde, kişi veya aracın fotoğrafını çekip istenilen telefon ve bilgisayara gönderecek. Böylece, bomba tehdidine karşı ilgilileri alarma geçirecek.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
Bu ürünün dünyada bir örneğinin bulunmadığını savunan Akgül, "Amerikalılarla ortak çalışıyoruz. Sistemin makine kısmını Amerikalılar, kontrol kartı, yazılım kısmını biz hallediyoruz. Bu kamera sistemi olsaydı, Ulus'ta çarşı önünde patlayan bomba ve otoparktaki son bombalı araç olayı çok daha önce farkedilebilir ve önlem alınabilirdi" dedi. Bayramdan sonra testi yapılacak kameranın fiyatının henüz belirlenmediğini ifade eden Akgül, güvenlik birimleri ve alışveriş merkezlerinden çok büyük talep beklediklerini söyledi. Akgül, halen bazı otoparklarda kullanılan kameraları hakkında bilgi verirken de, "Araç otoparka girip çıkarken plakası çamurlu bile olsa röntgen ışınlarıyla görüntü alıyor. Otoparkta kaldığı süreye göre fiyat belirliyor. Çıkışta, girişten farklı plaka takılmışsa o da anlaşılıyor" diye konuştu.