kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sagra'ya en yüksek teklif Sanset Turizm'den

Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), 39 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Sagra Gıda Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye en yüksek teklifin Sanset Turizm'den geldiği bildirildi.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihalede 3 katılımcının yer aldığı ve en yüksek teklifin 77 milyon 50 bin dolar olarak Sanset Turizm'den geldiği kaydedildi.

Açıklamada, Sanset Turizm ve Tanıtım Ticaret A.Ş., Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat A.Ş. ile Elvan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin katıldığı ihalede, Elvan Gıda'nın 13 milyon dolar, Sanset Turizm'in 45 milyon 550 bin dolar, Doğuş Çay'ın ise 45 milyon 600 bin dolar teklif verdiği belirtildi.

En yüksek teklif olan, 45 milyon 600 bin dolar bedelle başlayan açık artırmada toplam 629 kez artırım yapıldığı belirtilen açıklamada, Sanset Turizm'in 70 milyon 50 bin dolar pey sürdüğü esnada, Doğuş Çay'ın mola aldığı, molanın ardından açık artırmanın Sanset Turizm'in verdiği 77 milyon 50 bin dolar bedelle son bulduğu bildirildi.

Pey aralığının 50 bin dolar olduğu ihalede, Elvan Gıda'nın hiç artırımda bulunmadığı aktarıldı.

Verilen bilgiye göre, satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, Sagra Gıda Fabrikasının faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan gayrimenkuller, makine-teçhizat, döşeme-demirbaşlar (menkuller) ve marka/marka başvuruları ile bu mal, hak ve varlıkların tamamlar parçaları niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

(AA)