kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlk kazma ekimde vurulacak

Meltem ERSOY EKONOMİ
Yılan hikâyesine dönen Seyrantepe Stadyumu ihale süreci tamamlandı. Eren Talu, TOKİ'ye verilecek payı da yüzde 0'dan 7'ye çıkarmayı kabul etti, TOKİ ihaleyi onayladı "Başkan çok sıkı pazarlıkçı, yüzde 7'den 6'ya bile düşmedi" diyen Eren Talu, stat temelinin 1 ay içinde atılacağını, Ali Sami Yen yerine de 50 katlı tek bir kule dikeceğini söyledi..
Galatasaray'ın (GS) yılan hikayesine dönen Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe Kompleksi ihale süreci sonunda tamamlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ihalenin, en yüksek teklifi sunan ve yapılan görüşmelerde gelir artışından verilecek payı yüzde 0'dan yüzde 7'ye çıkarmayı da kabul eden Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu'na verilmesini onayladı. TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, ihalede en iyi teklifi vermesine rağmen idareye verilecek payın artırılmasını istemelerinin doğal olduğunu söyleyerek, "Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım" dedi.

BAŞKAN SIKI PAZARLIKÇI
Eren Talu ise, "Başkanın ısrar ettiği şekilde taahhütnameyi verdik. Önceden hiçbir pay istemiyorlardı, sonra yüzde 7 pay istediler. Başkan kendine has üslubu ile ciddi bir pazarlık stratejisi yürüttü. Hatta Başkan o kadar sıkı pazarlık etti ki yüzde 7'yi yüzde 6'ya bile indiremedik. İstedikleri şekilde taahhütname verdik" diye konuştu. Seyrantepe stadını GS Başkanı Özhan Canaydın'a söz verdikleri gibi 2009-2010 sezonuna yetiştireceklerini dile getiren Talu, stadyumun mimarının kendisi olmadığını, bu projede sadece yatırımcı olarak yer aldığını ifade etti. Talu, "Ekim ayı sonu ya da en geç kasım ayı başında ilk kazmayı vururuz" dedi. Talu, GS Başkanı Özhan Canaydın'nın loca satışının başlayacağını açıkladığı su basmanı aşamasına ise yılbaşı gibi geleceklerini dile getirdi.

TEMİNAT SORUNU YOK
İddia edildiği gibi teminat mektubu konusunda bir sorun bulunmadığını ifade eden Talu, "Eğer böyle bir sorunumuz olsaydı zaten ihaleye girmezdik. İhaleyi kazandığımız bildirilince gerekli teminatlar verilir mantığıyla hareket ettik" şeklinde konuştu. Proje kapsamında, Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu 34 bin 640 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde "Kentsel Sosyal Altyapı Alanları"nın yapılması karşılığında Seyrantepe arazisi üzerinde dev spor kompleksi kurulacak. 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatı yapılarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek. Stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı GS'nin olacak. Stadyum inşaatının tamamlanması için 720 günlük bir süre bulunuyor. Bu sürenin dolmasından 120 gün önce Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde yeni projenin inşaatına başlanabilecek. İhale sonucuna göre, TOKİ ile Eren Talu arasında 15 gün içinde sözleşme imz a l a n m a s ı bekleniyor.
Haberin fotoğrafları