kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kamuda Seyrantepe modeli

Yeni Haber
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Galatasaray'ın Seyrantepe projesinde uyguladığı modeli kamunun kullanımı için de yaşama geçirecek.

Başbakanlık'ın olur verdiği proje çerçevesinde, TOKİ'nin Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün Beysukent'teki arsasını alarak, Söğütözü'nde kompleks yapılması için görüşmelere başlandı.

Galatasaray'ın kullanımındaki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait Ali Sami Yen Stadyumu'nu arazi olarak değerlendirerek, geliri ile Seyrantepe'de yeni spor kompleksi kurmak üzere ihale sürecini tamamlayan TOKİ aynı modeli Ankara'da da uygulayacak.

Başbakanlık, TOKİ'nin aynı yöntemle Milli Piyango'ya hizmet binası yapmasına olumlu görüş verdi. Bunun üzerine iki kurum arasında görüşmeler başladı.

ÖDENEMEYEN MAAŞIN ÜRÜNÜ

Milli Piyango, yeni hizmet binasına, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde memur maaşlarının ödenmesinde zorluk çekilen bir dönemde verdiğe paranın karşılığında aldığı iki arazi sayesinde kavuşacak. Ankara'da lüks villa yapımının yaygın olduğu Beysukent'teki 50 dönümlük araziyi TOKİ'ye verecek olan Milli Piyango, bunun karşılığında, Söğütözü'ndeki arazisinde tüm birimlerinin birarada olacağı yeni bir hizmet binası alacak.

TOKİ 9 MİLYON YTL İSTEDİ


Milli Piyango, hizmet binasının yanı sıra Maliye Bakanlığı'nın Hesap Uzmanları Kurulu ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ile bilgi-işlem birimleri için de aynı alanda bina yapılmasını planlıyor. Görüşmelerin ilk aşamasında, TOKİ, Beysukent'teki arazinin, Söğütözü'ndeki proje için yetmeyeceği gerekçesiyle 9 milyon YTL para talep etti. Milli Piyango ise arazi üzerine para vermeden projenin gerçekleştirilmesini istedi. Bundan sonraki süreçte taraflar projenin ayrıntıları ile maliyet konusunda müzakerede bulunacak.

Seyrantepe ihalesinde de TOKİ payı için en uygun teklifi veren Eren Talu-ALKE İnşaat ile sıkı pazarlık yapan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, idareye ayrılacak pay ile dar gelirlilere konut yaparak, "TOKİ yoksula konut yapacağına, lüks yapı üretiyor" türü eleştirileri önlemeyi amaçlıyor.

(ANKA)