kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Memur zammında anlaşma yok

Yeni Haber
Hükümet ile sendikalar arasındaki toplu görüşmelerde, 2008 yılında yapılacak zamma ilişkin uzlaşma sağlanamadı.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başkanlığında Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıda taraflar arasında mutabakata varılamadı.

Toplantıda, taraflar pazarlıkların hangi rakamlar üzerinden başlayacağında anlaşmaya varamadı. Kamu İşveren Kurulu, müzakerelere bütün memurların maaşlarına gelecek yıl ''yüzde 2 2'' zam yapılması, ''20 20 YTL denge tazminatı'' verilmesi, ''sendikalılık ödentisinin 10 YTL'ye yükseltilmesi'', ''taban aylıklara ise 10 YTL zam yapılması'' önerisiyle oturdu.

Sendikalar ise toplu görüşmelerin 29 Ağustostaki son turunda Kamu İşveren Kurulu'nun taban aylıkların ''15 15 YTL artırılması'' önerisinde
bulunduğunu savunarak, pazarlıkların bu rakam üzerinden başlamasını, aksi takdirde toplantıya devam etmeyeceklerini açıkladı.

Devlet Bakanı Başesgioğlu, bunun üzerine toplantıya bir süre ara verdi.

Daha sonra tekrar başlayan toplantıda, memur maaş zamları konusunda sonuç çıkmadığı bildirildi. Devam eden toplantıda, sendikaların ve Kamu İşveren Kurulu'nun, üzerinde anlaşmaya varılan idari maddelerle ilgili bir mutabakat metni imzalamayı görüştüğü öğrenildi.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası, Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasında anlaşmaya varılamaması durumunda,
memurlara yapılacak zam konusunda son sözü Bakanlar Kurulu'na bırakıyor.