kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ucuz bilgisayar için birbirlerini ezdiler

Yeni Haber
Ümraniye'de, piyasa fiyatının çok altında elektronik eşya satan mağazanın önünde izdiham yaşandı. Gruplar halinde içeri alınan müşterilere, bir süre sonra dışarı çıkmamaları üzerine görevlilerce biber gazı sıkıldı.

Akşam saatlerinden itibaren sırada bekleyen ve İstanbul dışından gelenlerle birlikte sayıları binleri bulan vatandaşlar, adeta birbirini ezdi. Kuyruğa sonradan girmeye çalışan ve demir parmaklıklara çıkan bazı vatandaşlar sırada bekleyenleri tekmelerken, polis ve güvenlik görevlileri vatandaşları yatıştırmak için yoğun çaba harcadı. Saat 08.00'da kapılarını açan mağazaya girmek için birbirini ezen vatandaşlar arasında kavga çıktı.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Günler öncesinden tanıtımları yapılan mağazanın önünde dün gece saat 21.00 sıralarında sıraya giren vatandaşlar, indirimdeki elektronik eşyalardan alabilmek için sabaha kadar bekledi. Her geçen saat sayısı artan kalabalığın sayısı diğer illerden de gelenlerle binlere ulaştı. Sıraya girmemekte direnen bazı vatandaşları sıraya sokma çabasında başarılı olamayan köpekli mağaza güvenlik görevlileri, vatandaşlara müdahale etti. Basın mensuplarını engellemek isteyen bir güvenlik görevlisi, tuttuğu köpeği basın mensuplarının üzerine saldırdı.

Vatandaşla arasında yer yer yaşanan tartışmalar mağazanın açılış saati yaklaştıkça kavgaya dönüştü. Bu sırada, kalabalığın arasında kalan genç bir kadın, zor anlar yaşadı. Sinirlenen genç kadın, izdihamda bulunanlara yumruk atmaya çalıştı. Bu arada demir korkuluklar üzerine çıkan bazı kişiler de sırada bekleyenlere tekmeyle karşılık verdi. Kapıların açılmaya başlamasıyla birlikte içeri gruplar halinde alınan vatandaşlar, demir korkulukları devirdi. Demir korkulukların yıkılması ile vatandaşlar ezilme tehlikesi yaşadı.

İçeri girerek alışveriş yapmayı başaran müşteriler uzayıp giden kuyruğun arasından ürünleri ile birlikte geçerken bekleyen vatandaşlar tarafından alkışlandı. LCD televizyon ile bilgisayar aldığını söyleyen bir vatandaş, mağaza önüne dün akşam saatlerinde geldiğini ve sabaha kadar beklediğini ifade etti. Bu arada mağaza etrafında yaşanan izdihama rağmen, uzuyan kuyrukta bekleyen vatandaşların sessiz duruşu dikkat çekti.

MÜŞTERİLERE BİBER GAZI SIKILDI

Saat 08.00'de açılan 2 katlı mağazaya girerek kampanyalı ürünlerden satın almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İzdiham yaşanmaması için gruplar halinde içeri alınan müşterilere, bir süre sonra dışarı çıkmamaları üzerine görevlilerce biber gazı sıkıldı. Bir grubun içerde alış veriş yaptığı sırada dışarıdakilerin içeri girmemesi amacıyla kapıları kapatılan mağazaya girmek için gelenlerin mağaza dışında oluşturduğu kuyruğa katılmak istemeyen bazı kişilere de köpekli güvenlik görevlilerince müdahale edildi. Bu sırada eğitimli köpeği görüntü almaya çalışan basın mensuplarına yönelten bir güvenlik görevlisi ile basın mensupları ve vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.Mağaza yetkilileri, kampanyalı ürün satın almak için mağazaya gelenlerin neden olduğu izdihamı önlemek için başvurdukları tedbirlerin yeterli olmadığını ifade ederek, mağazaya girmek isteyenleri, ürün kalmadığı yönünde anons yapmalarına rağmen ikna edemediklerini bildirdiler.

ÜRÜNLER YARIM SAATE TÜKENDİ

Fiyatların ucuzluğu dolayısıyla talep gören mağazada, piyasa değeri 3 bin 500 YTL olan plazma televizyonlar 1500 YTL'ye, 1300 YTL'lik dizüstü bilgisayar 666 YTL'ye, 340 YTL'lik büro tipi buzdolabı 90 YTL'ye satıldı.Müşterilerin özellikle ilgi gösterdiği 800 diz üstü bilgisayar ile 5 bin 300 televizyonun yaklaşık yarım saatte satıldığı bildirildi.

Mağazadaki izdiham, satışların durdurulduğunun anons edilmesinin ardından müşterilerin mağazadan ayrılmasıyla sona erdi.

Öte yandan, şehir dışından gelenlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin otomobilleriyle mağazaya gelmesi yüzünden çevredeki yollarda trafik sıkışıklığı yaşandı.


(AJANSLAR)